Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rekyl nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen vänder nedåt på bred front efter rallyt i tisdags.

OMXS-index har efter fem minuters handel backat med 0,6 procent.

Nedgången är bred, med 27 av 30 aktier på minus bland de mest omsatta aktierna i OMXS30-index.

Mest bland tungviktarna sjunker medicinteknikbolaget Getinge, ned med 2,1 procent.

Flygbolaget SAS går mot strömmen med ett kurslyft på 3,4 procent efter beskedet om en uppgörelse om nya avtalsvillkor med tio leasingbolag.

Utvecklingen på Stockholmsbörsen, som följer på börslyftet på 3,6 procent i tisdags, ligger i linje med hur det ser ut på ledande Europabörser och i terminshandel inför onsdagshandeln på Wall Street.

Den negativa rekylen nedåt kommer efter en vecka präglad av kraftiga börslyft i hela världen, inte minst i USA, där S&P 500-index med lyftet på drygt 3 procent i tisdags haft sin största börsuppgång på två dagar på två och ett halvt år.

Börser runt om i världen har vänt uppåt efter att under året tappat rejält i den våg av inflations- och räntefrossa som sköljt över marknaden. Trots lyftet i tisdags ligger Stockholmsbörsen på minus 29,5 procent sedan årsskiftet. Nedgången blir ännu större för investerare med dollar. Om man räknar in kronans ras är det minus 41 procent hittills i år.

Asiatiska börser – där Fastlandskina fortfarande har helgstängt – fortsätter dock uppåt. Hongkongbörsen har inför den avslutande handeln rusat uppåt med nästan 6 procent, medan uppgångarna är mer måttliga i Tokyo, Taipei och Seoul.

Oljepriset stiger 3,5 procent till nästan 92 dollar per fat för ett terminskontrakt för leverans av så kallad brentolja nästa månad. Prisökningen kommer inför ett möte mellan oljekartellen och Opec, Ryssland och andra ledande oljeländer om framtida produktionskvoter.