Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ny osäkerhet kring Musks Twitter-köp

Foto: STR/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / STR/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Aktien i Twitter pressas nedåt i terminshandeln på Wall Street.

Detta ökar gapet mellan börsens värdering av Twitter och det Tesla-grundaren Elon Musk erbjuder – trots att en domstol gett mer spelrum för parterna i affärerna att göra upp.

Twitter-aktien rusade uppåt i tisdags, sedan Musk gjorde en u-sväng och bekräftade sitt bud på det sociala nätverket. Men sedan dess har det pekat nedåt för aktien.

Slutkursen i torsdags blev 43:39 dollar efter två handelsdagar med vikande utveckling. Detta kan jämföras med Musks bud på 54:20 dollar per aktie. Och i terminshandeln inför fredagens handel fortsätter Twitter-aktien att pressas nedåt med nästan 2 procent.

Villkorad transaktion

Det osäkra läget när det gäller Musks finansiering av köpet av Twitter ligger bakom den svaga kursutvecklingen i slutet av veckan.

Osäkerheten härrör från att Musk villkorat transaktionen med att han måste få in 13 miljarder dollar för att finansiera affären och att förhandlingarna med Twitter kring detta har strandat.

Musk har redan dumpat Tesla-aktier för mer än 15 miljarder dollar i år och när han sålde för 6,9 miljarder i augusti lovade han att han inte skulle sälja av mer.

Tesla-aktien har backat 34 procent sedan Musk avslöjade att han köpt en post i Twitter i början av april.

Rättslig prövning pausad

Trycket nedåt på Twitteraktien kommer sedan en domare pausat en rättslig prövning av Musks planer på att köpa Twitter.

Rättegången skulle ha inletts om mindre än två veckor, men domaren Kathaleen McCormick i Delaware uppger att den skjuts upp, och att parterna får chansen att komma överens om ett uppköp fram till slutet av månaden.

”Om transaktionen inte är gjord klockan 17 den 28 oktober 2022, så ska parterna kontakta mig via mejl den kvällen för att få datum för rättegång i november”, skriver domaren i handlingar.