Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kinnevik redovisar förlust för andra kvartalet 2022

Kinneviks vd Georgi Ganev flaggar också för fortsatta utmaningar den närmaste tiden.
Foto: Hossein Salmanzadeh/TT / TT NYHETSBYRÅN

Investmentbolaget Kinnevik redovisar en förlust före skatt på 6 729 miljoner kronor för andra kvartalet 2022. Det kan jämföras med vinsten på 12 489 miljoner kronor samma period föregående år.

Bolagets substansvärde uppgick samtidigt till 61 140 miljoner kronor den 30 juni 2022, en minskning jämfört med föregående kvartals 67 859 miljoner kronor (31 mars 2022).

”När vi lägger första halvåret av 2022 bakom oss ser vi ett marknadsklimat som skiljer sig radikalt från det vi hade för ett år sedan. Efterdyningarna av pandemin med inflationstryck, störningar i leverantörskedjor och stigande räntor, vilka förvärrats av kriget i Europa, har satt stor press på värderingarna av tillväxtaktier”, skriver företaget i delårsrapporten.

Bolagets vd Georgi Ganev flaggar också för fortsatta utmaningar den närmaste tiden.

”Med det sagt är det sannolikt att det kraftigt försämrade marknadsklimatet kommer att ha en negativ påverkan på de mindre motståndskraftiga bolagen i vår portfölj”, skriver han.