Isabella Löwengrips romans med fastighetsmiljardären

Sågs senast promenera hand i hand på gatorna på Saint-Tropez.
Isabella Löwengrips nya kärlek Erik Selin är god för minst 22 miljarder kronor och är på plats 1008 på Forbes lista över de rikaste i världen.
Foto: ABACA / STELLA PICTURES
Nu väljer paret att visa sig öppet tillsammans på Franska rivieran.
Foto: ABACA / STELLA PICTURES
Isabella Löwengrip och Erik Selin sågs i Saint-Tropez i helgen.
Foto: ABACA / STELLA PICTURES
Isabella Löwengrip och Erik Selin sågs i Saint-Tropez i helgen.
Foto: ABACA / STELLA PICTURES

Affärskvinnan Isabella Löwengrip, 28, är på Franska rivieran med sin nya romans:

Fastighetsmiljardären Erik Selin, 51.

Paret visar nu upp sig hand i hand i luxuösa Saint-Tropez – efter att de synts på bilder ihop på event hemma i Sverige.

Den 8 juli kunde Expressen berätta att fastighetsmiljardären Erik Selin, 51, och hustrun Jennie, 46, går skilda vägar.

Fastighetsprofilen Erik Selin och börs–vd:n är en av landets rikaste män och återfinns på plats 1 008 på Forbes lista över de rikaste i världen.

Erik Selin skickade in sin skilsmässoansökan den 22 maj och efter anmodan från Göteborgs tingsrätt kom hustruns ansökan också in till domstolen.

– Jag är jättebra vän med Erik och det är inga konstigheter med det här, berättade Jennie Selin för Expressen om skilsmässan då.

Nu visar Erik Selin upp sig med sin nya kärlek: Entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip, 28.

Isabella Löwengrip och Erik Selin på resa ihop

Under Almededalsveckan i början av juli syntes Erik Selin och Isabella Löwengrip tillsammans i vimlet. Hon lade också upp en bild på Instagram där Erik Selin sågs snett bakifrån vid middagsbordet intill henne. Bilden togs under middagen vid grundandet av Löwengrips stiftelse, Isabella Löwengrip Foundation.

https://www.instagram.com/p/BzfHphpCDZR/

Dessutom visade de sig lite mer öppet tillsammans på en bild med Företagarnas vd Günter Mårder. Det var en bild som Mårder senare publicerade via Twitter.

https://twitter.com/gunthermarder/status/1146184370572709888

Nu väljer de också att visa sig öppet tillsammans i jetsetarnas främsta lekplats på Franska rivieran, Saint-Tropez.

De har setts vandra otvingat omkring ute och i fredags kväll besökte de den exklusiva guldkrogen Jaan som ligger ombord på en yacht utanför hamnen i Saint-Tropez. Den flytande krogen tar gästerna på en tur längs kusten innan den går tillbaka in mot Saint-Tropez.

På bilder ses Erik Selin, informellt middagsklädd och Isabella Löwengrip i en brun halterneck-klänning gå hand i hand med ögonen på varandra.

Erik Selin är god för minst 22 miljarder kronor

På sin blogg skriver Isabella Löwengrip om restaurangbesöket:

I går testade jag en ny restaurang på en yacht, Jaan hette den. Ägarna hämtade upp oss med en tender i hamnen inne i Saint-Tropez och körde oss sedan till yachten och där väntade en åttarätters meny (franskt mixat med indiskt – oväntat och kul) samtidigt som vi såg solnedgången.”

Erik Selin, som bor i Göteborg, är god för minst 22 miljarder kronor och äktenskapsförordet gör att han kan behålla förmögenheten vid skilsmässan.

För den breda allmänheten är Erik Selin något av en doldis och på sätt och visa raka motsatsen till Isabella Löwengrip och hennes framtoning.

Lågmäld och med en försynt framtoning, är en vanlig beskrivning av Erik Selin.

Basen för Erik Selins verksamhet är bolaget Fastighets AB Balder och företaget fungerar som hans ekonomiska maktcentrum. Bolaget, som har sitt huvudkontor i Göteborg, är noterat på börsen och fastighetsbeståndet hade den 31 mars 2019 ett värde om drygt 123 miljarder kronor.

Selin har kritiserats för fastighetsskötsel

Bolaget äger, förvaltar och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter och hotell i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien.

Så sent som för några veckor sedan gav Erik Selins senaste fastighetsköp eko i fastighetsbranschen. Då köpte Balder fyra fastigheter för cirka 1,6 miljarder kronor, ett hus med kontor i centrala London, två fastigheter i Stockholm och en fastighet i Helsingfors.

Isabella Löwengrip och Erik Selin besökte i helgen den exklusiva guldkrogen Jaan ombord på en yacht utanför Saint Tropez.
Foto: ABACA / STELLA PICTURES
Isabella Löwengrip och Erik Selin sågs i Saint-Tropez i helgen.
Foto: ABACA / STELLA PICTURES
De gick hand i hand på stadens gator.
Foto: ABACA / STELLA PICTURES

– Det känns väldigt roligt att bli ägare till två fantastiska fastigheter i centrala Stockholm, dessutom med innovativa hyresgäster inom kreativa branscher, sa Erik Selin till Fastighetsvärlden. 

Erik Selin inledde sin fastighetskarriär utan något stort ärvt kapital i bagaget. Han gjorde sin första fastighetsaffär genom att 1992, i spåren av fastighetskrisen, förvärva ett flerbostadshus i Ängelholm. Han fortsatte därefter att köpa bostadsfastigheter i främst Skåne och Göteborgsområdet, i flera fall dåligt underhållna bestånd och Erik Selin fick i början på 2000-talet flera gånger kritik för passiv och dålig fastighetsskötsel. 

Erik Selin: Ingen ”rocket science”

Börsbolaget Balder, där Selin är huvudägare, har blivit en älskling på börsen och ofta utklassat konkurrenterna. Han äger även ett stort bostadsbestånd privat som är värt flera miljarder. 

Balder redovisade nyligen ett fastighetsbestånd värt nästan hela 130 miljarder kronor – i särklass mest bland de noterade fastighetsbolagen på börsen.

Erik Selin har trots ett allt större imperium en relativt liten organisation. Sin vice vd, Sharam Rahi, träffade Selin när Rahi drev ett kafé nära Balders kontor i Göteborg. Dit brukade Selin gå ibland. 

Enligt folk i branschen är Erik Selin känd för att vara lätt att lita på och göra affärer med. Han säger ofta att fastighetsaffärer ”inte är någon rocket science”. 

I fastighetsbranschen är Erik Selin också känd för en offensiv affärsnäsa, där han slår till och köper om han inte ser några risker. Han letar sällan efter de snabba klippen. Runt finanskrisen 2008 ansågs Erik Selin av många varit väldigt högt belånad.

Isabella Löwengrips kapital: Tio miljoner kronor

Erik Selin är sedan länge högt respekterad bland kolleger. Han har flera gånger röstats fram som fastighets- och byggbranschens mäktigaste när investerarna själva fått rösta i Fastighetsvärldens årliga omröstning. Där har han bland annat kommit högre än miljardärerna Fredrik Lundberg och Erik Paulsson.

Selin är också storägare och vice ordförande i nischbanken Collector.

Isabella Löwengrip utsågs, av tidningen Veckans affärer, till näringslivets mäktigaste kvinna 2018.

Hon driver flera olika företag, bland andra Löwengrip Beauty AB och Löwengrip Invest AB. Det sammanlagda egna kapitalet i hennes företag är drygt tio miljoner kronor, har Expressen tidigare kunnat berätta.

Ur de miljonerna tog hon, enligt Skatteverkets uppgifter, ut en lön på 1 338 271 kronor och ett överskott av kapital på 1 167 939, totalt 2 506 210 kronor.

Under 2019 köpte Isabella Löwengrip en villa i Stockholm för 26,5 miljoner kronor.

Samtidigt tjänar Isabella Löwengrip, som gjorde sig känd under namnet ”Blondinbella” med start 2005, stora belopp på sina sociala medier. När hon lånade ut sitt konto på Instagram till vännen – tillika C-ledaren – Annie Lööf under valrörelsen 2018 beräknade sajten Breakit att en halvtimmes livesändning hade ett marknadsvärde på runt en kvarts miljon kronor.

Isabella Löwengrip har två barn tillsammans med sin exmake Odd Spångberg. Paret skilde sig 2017.

Expressen har sökt Erik Selin. Expressen har också sökt Isabella Löwengrip via hennes presskontakt på Löwengrip invest AB.

Erik Selins fastighetsimperium

• Erik Selin är en av Sveriges rikaste män och har en förmögenhet som uppskattas till mellan 22 och 24 miljarder kronor. Fastighetsimperiet Balder – som är landets största – är basen för hans verksamhet.


• Selin är verksam i runt 200 bolag och har stora innehav i företag som nischbanken Collector och Boråsföretaget TF Bank. 


• Via bolaget Erik Selin fastigheter AB som han själv äger till fullo äger han drygt 35 procent av bolaget Balder. 


Berns–huset vid Berzelii-park och Spårvagnshallarna är två landmärken i Stockholm som ingår i Erik Selins fastighetsimperium.Erik Selin äger även 100 procent av aktierna i Scandrent och har ett innehav av 90 procent aktierna i Kunskapsporten AB, ett företag som förvaltar badhus, vårdinrättningar och äldreomsorg. 


I Göteborg ska Balder uppföra totalt 280 nya lägenheter på den tidigare fabriksmarken i västra Majorna, intill Älvsborgsbrons södra fäste.


• I anslutning till Solvalla travbana planlägger Stockholms stad en ny modern stadsdel, Solvallastaden med 850 bostäder. Planerad byggstart 2022.


• Intill pendeltågstationen i Upplands Väsby planeras en ny stadsdel med trivsamma stadsmiljöer och funktionsblandade kvarter. 1000 bostäder ingår i planen. Byggstart 2022.


• KF Fastigheter har valt Balder som ny partner och hälftenägare i bolaget som ska utveckla Kungens kurva till en komplett stadsdel med cirka 3 500 nya bostäder, skolor, handel och service.


• Balderkoncernen äger fastigheter i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland och Finland.


• Balder har satsat på tio vindkraftverk utanför Falkenberg och på Öland.