27-åriga Hoda driver flera skönhetsföretag

Influencern startar företag mitt i coronakrisen: “Är inte orolig”
Hoda Mirza.
Foto: Privat / Privat
Hoda Mirza.
Foto: Privat / Privat

Hoda Mirza, 27, har vuxit upp med en pappa som alltid drivit eget företag. Så att hon själv skulle bli egenföretagare och driva flera skönhetsföretag var inte något oväntat.

– Det viktigaste är att man tror på sig själv, säger Hoda.

Redan när Hoda Mirza, 27, var sex år gammal började ett intresse för smink och skönhet växa fram. 

Hon hjälpte sina kompisar att noppa ögonbryn och fler och fler började fråga henne om tips och råd.

Det stora intresset och uppväxten med en pappa som alltid varit egenföretagare gjorde att Hoda Mirza bestämde sig för att starta en skönhetssalong.

– Min pappa har verkligen inspirerat mig. Han har alltid sagt till mig att det inte finns hinder utan det finns bara utmaningar, säger Hoda.

I dag driver Hoda spa i Västerås och Malmö, har en skönhetssalong i Västerås samt olika skönhetskurser- och utbildningar.

– Jag älskar att göra andra glada, det är det viktigaste för mig.

”Jobbar för hela familjen”

Att vara egenföretagare innebär dock väldigt mycket arbete. Hoda menar att hennes familj och döttrar är en stor drivkraft.

– När jag jobbar är det inte bara för mig själv, jag jobbar för hela familjen och deras framtid.

Just att tänka på andra och inte vara girig är någonting Hoda alltid har efterlevt. Hon har engagerat sig i välgörenhet flera gånger och tillsammans med sina drygt 46 000 följare har hon haft insamlingar till bland annat Kenya och Jemen.

– Ju bättre det har gått för mig desto mer har jag kunnat hjälpa andra och eftersom jag har en stor plattform försöker jag utnyttja den till något positivt, säger Hoda.

Hon hoppas även på att kunna inspirera fler till att våga följa sina drömmar och menar att det viktigaste är att man tror på sig själv.

– Stressa inte, framgång kommer inte över en natt. Men om man inte tror på sig själv gör ingen annan det heller, säger Hoda.13-åriga Mira driver hunddagis på sommarlovet