Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Zuckerbergs utmaning - en robotbutler

Facebookgrundaren Mark Zuckerberg ger sig själv utmaningar som nyårslöften.
I slutet av 2015 blev Mark Zuckerberg pappa – samtidigt medelade han att han skulle skänka 99 procent av Facebook-aktierna. Foto: Planet Photos

Många har nyårslöften som att börja träna, äta nyttigare eller skänka mer pengar till välgörenhet.

Facebookgrundaren Mark Zuckerberg, som redan gör det sistnämnda, har ger sig i stället olika utmaningar.

I år ska han bygga en robotbutler.

De senaste åren har Mark Zuckerbergs utmaningar utanför jobbet på Facebook bestått i att lära sig mandarin, läsa ett par böcker varje månad och att träffa en ny person varje dag. I år ska tänker han ta sig an en annan utmaning - att bygga en robot utrustad med artificiell intelligens (AI). Han ska bygga roboten själv, och hoppas att den ska kunna hjälpa honom både privat och på jobbet.

 

LÄS OCKSÅ: Zuckerberg skänker 99 procent av aktierna.

 

"Ni kan tänka på något som liknar Jarvis i Iron Man", skriver han på Facebook - så klart - och berättar vidare att han ska bygga roboten med AI-teknik som redan finns tillgänglig. Sedan ska han lära roboten att känna igen hans röst för att den ska kunna styra saker i hemmet så som musik, belysning och temperatur. Den ska också hålla koll på dottern Max.

"Jag ska lära den att släppa in mina vänner genom att titta på deras ansikten när de ringer på dörrklockan. Jag ska lära den att larma mig om det händer något i Max rum som jag behöver kolla när jag inte är där med henne", skriver han i sitt Facebookinlägg.

 

LÄS OCKSÅ: Svenskarna som skulle kunna rädda världen.

 

På jobbet hoppas han att roboten ska kunna hjälpa honom med att visualisera data för att utveckla bättre service och leda organisationerna mer effektivt.

"Det kommer att bli en rolig intellektuell utmaning att koda det helt själv. Jag ser fram emot att dela med mig av det jag lär mig under året", skriver han.

 

Följ Dina Pengar på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!