Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatans maktdrag – i egna bolagen

Foto: DANIELE BUFFA / BILDBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic har besökt Sverige och Hammarbys träningar vid ett flertal tillfällen under det gångna året.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Zlatan Ibrahimovic höll i ordförandeklubban när FC Zlatan AB ersatte Anna Anerfält med Binyam Tekeste.Foto: Skärmbild / Skärmbild.

Utåt besökte Zlatan Ibrahimovic Hammarby IF och umgicks med familjen, men fotbollsstjärnan hade fler mål med Sverige-resan. 

Under besöket möblerade han nämligen om rejält i sina bolag. 

Anna Anerfält, 33, som var vd i Zlatans maktbolag Unknown AB har under sommaren lämnat alla sina befattningar i stjärnans bolagsstyrelser.

Samtidigt går Zlatan själv in i styrelsen för ett av sina bolag. 

I slutet av maj i år dök Zlatan Ibrahimovic upp i Stockholm. Han hade en skadad vad och kunde inte delta i AC Milans träningar. Nu passade han på att besöka sin familj och även dyka upp på Hammarbys träning.

I samma veva berättade Dagens industri att det gått knackigt för stjärnans affärsimperium, enligt den senaste årsredovisningen. 

Omsättningen i maktbolaget Unknown AB hade minskat med 15 procent under fjolåret jämfört med 2018. Vinsten hade nästan halverats.

Det egna kapitalet hade ändå ökat från 292 miljoner kronor till 338 miljoner.

Under tiden i Stockholm ägnade han sig även åt sin företagsverksamhet. 

Den 1 juni i år höll FC Zlatan AB extra bolagsstämma i Stockholm. 

Zlatan Ibrahimovic gick själv in som ordförande, trots att han inte sitter i styrelsen men väl äger samtliga aktier i bolaget, och entledigade vd:n Anna Anerfält. 

Byter ut vd:n

Samtidigt valdes okände Binyam Tekeste, som tidigare varit kundansvarig på bilfirman Upplands motor, in som ny ledamot. 

Juristen Anna Anerfält beskrevs tidigare i år som Zlatans förlängda arm i hans bolag.

Två dagar senare, den 3 juni, höll Anschutz Entertainment Group Sweden AB extra bolagsstämma. Där beslutades att Anna Anerfält inte längre skulle sitta kvar som ledamot i styrelsen. 

Orsak: Hon har fått en liten son och ska vara mammaledig, berättar maken som i övrigt inte vill lämna några kommentarer. 

In valdes i stället Zlatan Ibrahimovic och till ny ordförande valdes Binyam Tekeste.

Zlatan äger 50 procent av bolaget via sitt bolag FC Zlatan AB. 

Zlatan tar plats i styrelsen

Zlatans plats i styrelsen kan tyda på att han vill ta en mer aktiv del i sina bolag.

Dagen efter bolagsstämman återvände Zlatan till Milano.

Den 1 juli blev det klart att Anna Anerfält lämnade vd-posten i maktbolaget Unknown AB. Till ny vd valdes i stället Binyam Tekeste.

Och den 6 juli skickade Anna Anerfält in en egen ansökan till Bolagsverket om att få lämna sin plats i styrelsen för Hammarby Fotboll AB, där Zlatan äger en fjärdedel.

Expressen har sökt Binyam Tekeste för en kommentar. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!