Vid bilmässan i Paris och Volvo montern tar Zlatan Ibrahimovic symboliskt emot nyckeln av Volvo personvagnars VD Håkan Samuelsson, till den Volvo XC90 med nummer 10 i den speciella förstaupplagan av den nya modellen som endast kommer att finnas i 1927 exemplar. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅNVid bilmässan i Paris och Volvo montern tar Zlatan Ibrahimovic symboliskt emot nyckeln av Volvo personvagnars VD Håkan Samuelsson, till den Volvo XC90 med nummer 10 i den speciella förstaupplagan av den nya modellen som endast kommer att finnas i 1927 exemplar. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN
Vid bilmässan i Paris och Volvo montern tar Zlatan Ibrahimovic symboliskt emot nyckeln av Volvo personvagnars VD Håkan Samuelsson, till den Volvo XC90 med nummer 10 i den speciella förstaupplagan av den nya modellen som endast kommer att finnas i 1927 exemplar. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN
ur den uppmärksammade reklamfilmen Zlatan gjorde med Volvo, den första av flera. Foto: / VOLVOur den uppmärksammade reklamfilmen Zlatan gjorde med Volvo, den första av flera. Foto: / VOLVO
ur den uppmärksammade reklamfilmen Zlatan gjorde med Volvo, den första av flera. Foto: / VOLVO

Zlatan och Volvo startar nytt fotbollssamarbete

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic startar ett stipendium tillsammans med Volvo.

Syftet är att uppmärksamma svensk fotbolls eldsjälar.

– Det är en självklarhet för mig att göra vad jag kan för Sverige och fotbollen, säger Zlatan Ibrahimovic i ett uttalande.

Volvo Car Sverige och Svenska fotbollförbundet har varit partners sedan 2010. Nu tar man samarbetet ett steg vidare och instiftar ett nytt gemensamt stipendium: "Number 10".

Syftet med projektet är att hylla, lyfta och stötta de eldsjälar som brinner för att utveckla och forma fotbollens framtid.

Volvos samarbetar med Zlatan

Målet är "fortsatta blå-gula framgångar på den internationella fotbollsscenen", skriver Volvo i ett pressmeddelande.

Beskyddare blir ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic.

Namnet "Number 10", kommer från den svenske fotbollskändisens tid i landslaget.

– Mitt hjärta finns för alltid i svensk fotboll. Antingen är man med och hjälper till på plan, eller så får man hjälpa till på andra sätt, säger Zlatan Ibrahimovic i ett uttalande.

Zlatan och Volvo vill hitta "nummer tio"

I och med projektet vill man hitta de som stämmer in på beskrivningen av nummer tio. Till exempel en person, ledare eller förening som "driver fotbollen framåt och är ett föredöme inom sport- och föreningsvärlden".

– Det är en självklarhet för mig att göra vad jag kan för Sverige och fotbollen. Nu ska vi hitta en första nummer 10 att passa tröjan till, säger Zlatan Ibrahimovic i sitt uttalande.

 

LÄS MER: Volvos resultat bättre än väntat – gör kraftig vinst

 

Volvo säger att företaget vill vara med och utveckla framtiden för svensk fotboll.

– Därför känns det inspirerande att starta ”Number 10” och hylla de som sliter hårt där ute för att forma framtiden för Sveriges största sport, både på och utanför planen, säger Kristian Elvefors, vd på Volvo car Sverige, i ett pressmeddelande.

Stipendiat på Fotbollsgalan

På Svenska fotbollförbundet välkomnar man det nya stipendiet, som ska hylla fotbollens eldsjälar.

- Vi vet att det finns en mängd människor runtom i landet som i med- och motgång gör sitt yttersta för svensk fotboll, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand i en kommentar.

Den första stipendiaten kommer att presenteras i samband med Fotbollsgalan den 20 november.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen