Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

WSJ: Fed kan slå av på räntehöjningstakten

Jerome Powell, chef för den amerikanska centralbanken Federal Reserve, uppges överväga en vänta och se-policy. Foto: JIM LO SCALZO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Eran av mekaniska räntehöjningar från Federal Reserve går mot sitt slut.

Det skriver tidningen Wall Street Journal.

Den amerikanska centralbanken överväger att signalera en ny policy, enligt tidningen, vilket tvärt stoppade raset på Wall Street. 

Federal Reserve signalerar ny policyhållning bort från ”gradvisa höjningar” till ”vänta och se”, skriver WSJ. Det kommer innebära att penningpolitiken blir svårare att förutse framgent men tas som ett kvitto på ett slut på kvartalsvisa höjningar från Fed, som varit melodin de senaste två åren, enligt tidningen. Det skriver Omni.

Vad den amerikanska centralbanken gör har stor påverkan på både aktie- och räntemarknaden. Rädslan för snabbt stigande räntor är en av anledningarna till den börsoro som präglat hösten. I förra veckan sade Fed-chefen Jerome Powell att räntan nu ligger "nära normalnivå", vilket tolkades som att Powell nu slår av på takten. 

Fed har höjt räntan de senaste åtta kvartalen. 

Rapporterna om Federal Reserves ändrade språkbruk fick börsraset i USA att hejdas. Indexet S&P 500 vände fall på -2,9 procent till -0,2 procent vid stängning. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!