Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Wolf sparkades – nu är han förlåten av banken

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/TT
Swedbanks nya vd Birgitte Bonnesen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sparkad – men förlåten av banken.

Swedbanks sparkade vd Michael Wolf, 52, gör nu ett stilla avslut med sin tidigare arbetsgivare.

Men banken är hemlighetsfull om han haft något personligt möte med efterträdaren Birgitte Bonnesen, 59.

– Har det varit ett möte tycker vi inte att det är ett möte som ska diskuteras i medier, säger Johan Rosén på Swedbank.

Enligt vad Dina Pengar erfar gör Michael Wolf nu ett sista avslut med sin gamla arbetsgivare Swedbank.

Bakgrunden är hans brådstörtade slut i början av februari när Swedbanks styrelse sparkade honom med omedelbar verkan.

– Micke har fått hjälp med att i lugn och ro gå igenom praktiska saker, både externt och internt som vilket avslut som helst, säger Johan Rosén på pressavdelningen.

Men efter den nu nedlagda förundersökningen, där misstankarna om insiderbrott är avskrivna, har Wolf återupptagit dialogen med banken angående en del praktiska saker som gäller hans avslut på banken.

Klart är att det inte verkar finnas några ''hard feelings'' mellan honom och banken.

Ska inte diskuteras i medier

Michael Wolf var nya vd:n Birgitte Bonnesens chef för hans år på Swedbank. Men om de två har fört eller för samtal nu är oklart. Banken är ytterst hemlighetsfull på den punkten.

– Jag vet inte. Har det varit ett möte tycker vi inte att det är ett möte som ska diskuteras i medier, säger Johan Rosén.

Wolf har sedan han tvingades bort behållit 75 procent av sin lön. Den fortsätter att ticka in under tolv månader. Sedan tillkommer ytterligare avgångsvederlag på 12 månader med 75 procent av lönen.

Då Michael Wolf haft en årslön på 13 miljoner kronor kan han räkna med att kvittera ut cirka 9,75 miljoner kronor under två år. Totalt 19,5 miljoner, såvida han inte erhåller ett nytt arbete under perioden. Allt enligt det gällande avtal som han har med banken.

Sålde aktier för 13,2 miljoner

När Wolf tvingades gå i början av februari sålde han också sina 83 500 aktier till ett värde av 13,2 miljoner kronor i Swedbank.

Michael Wolf inledde sitt aktieinnehav i Swedbank i december 2008 då han anmälde ett innehav på 80 000 aktier, har Dagens Industri tidigare skrivit. Sedan i december 2008 har Wolf sett aktien stiga med över 230 procent.

 

LÄS OCKSÅ: Victoria väljer H&M – jackpott för klädjätten

 

Under utredningen tvingades Michael Wolf bland annat ta en timeout från sitt uppdrag som ordförande för Stockholms handelskammare. Men nu har han återvänt till uppdraget.

– Det känns skönt att kunna lägga den här historien bakom mig. Nu ser jag fram emot att återigen engagera mig i Handelskammarens arbete för att förbättra regionen Stockholm-Uppsala, sa Michael Wolf i en kommentar.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!