Foto: / OKÄND
 Foto: / OKÄND

Wizz Airs lyft – ökar kraftigt i november

Publicerad

Wizz Air – som bland annat flyger från Malmö, Göteborg, Stockholm och Växjö – ökade antalet passagerare med drygt en femtedel i november.

Månaden före ökade det ungerska lågprisbolaget med nästan en tredjedel.

Europeiska lågprisflygbolaget Wizz Air, som flyger från flera platser i Sverige, ökade antalet passagerare med 22 procent i november till totalt 2,16 miljoner. I oktober var tillväxttakten 30,5 procent, skriver nyhetsbyrån Finnwire.

Kabinfaktorn uppgick till 88,3 procent, vilket är en ökning med 1,5 procentenheter mot föregående år.

På rullande tolv månader är antalet passagerare upp med nästan en fjärdel: 24,4 procent.

Under perioden växte bolaget med 22 nya rutter.

I Sverige flyger man från Stockholm (Skavsta), Göteborg (Landvetter), Malmö (Sturup) och Växjö.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen