Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Wachtmeister säljer – vill starta seniorbolag

Ian Wachtmeister, 84: ”Om man är 84 år kan det kanske låta som ens sista större affär, men det ska man inte vara säker på. Jag har en fräsch idé som är rätt kul, att sätta upp en konsultverksamhet där ingen är yngre än 75 år.” Foto: Suvad Mrkonjic

Ny demokrati-grundaren Ian Wachtmeister säljer nu merparten av sitt bolag Empire, skriver DI.

– Affären är väldigt bra för Empire och väldigt bra för Kakel Max, säger Ian Wachtmeister till tidningen.

Det är kakelbolaget Kakel Max som nu köpt 92 procent av Ian Wachtmeisers bolag Empire, skriver Dagens Industri.

– Om man är 84 år kan det kanske låta som ens sista större affär, men det ska man inte vara säker på. Jag har en fräsch idé som är rätt kul, att sätta upp en konsultverksamhet där ingen är yngre än 75 år, säger Ian Wachtmeister till DI.

Empire säljer och utvecklar hushållsprodukter. De senaste åren har bolaget kämpat efter att ha förlorat både Sodastream och Babyliss som agenturer. I dag handlas Empires aktie för sex öre.

– Affären är väldigt bra för Empire och väldigt bra för Kakel Max, säger Ian Wachtmeister till DI.

Påbörjade affären i juni

Bland Kakel Max storägare finns fastighetsutvecklingsbolaget Alm Equitys grundare Joakim Alm. Han och Ian Wachtmeister är bekanta sedan tidigare, skriver DI. Det är de två som sett till att idén om affären lades fram i juni förra året.

Affären har också lett till att Kakel Max skaffat sig en ny vd: Daniel Källberg. Förhoppningen är nu att han ska kunna få bolaget att växa,

– Tillväxten kommer organiskt från våra butiker i Mälardalen. Utöver det kommer vi att utveckla e-handel. Och självklart är en del av strategin för tillväxt förvärv, säger Daniel Källberg till DI.

Ian Wachtmeister kommer att fortsätta vara storägare i Empires dotterbolag Empire Sweden, som kommer ta över Empires resterande verksamhet.

Själv är kanske Ian Wachtmeister mest känd för att ha varit med och grundat Ny demokrati tillsammans med Bert Karlsson.

Det var mellan åren 1991 och 1994 som Ian Wachtmeister satt i riksdagen för Ny demokratis räkning. Han valde att lämna partiet år 1994, efter ett internt bråk.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!