Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Volvo återkallar 86 000 bilar i Sverige

Bilarna som berörs är från 2014 till 2019 med fyrcylindriga dieselmotorer. Flera modeller är drabbade, bland annat V40, V60 OCH V70.
Foto: GT/Expressen

Volvo återkallar drygt en halv miljon bilar, varav 86 000 i Sverige. Anledningen är en felaktig motorkomponent som kan leda till att bilen börjar brinna, enligt TT. 

Volvo återkallar drygt 86 000 bilar på grund av en felaktig motorkomponent i bilarna. Anledningen till beslutet är att det tekniska felet kan resultera i att bilen börjar brinna. 

Orsaken till problemet är att insugningsröret till motorn är av plast, och kan smälta av värmeutvecklingen i motorrummet, enligt TT. 

I ett fåtal fall har det lett till en motorbrand, säger Stefan Elfström, presstalesperson på Volvo Cars. 

Volvo återkallar 86 000 bilar i Sverige efter motorfel

Bilarna som berörs är från 2014 till 2019 med fyrcylindriga dieselmotorer. Flera modeller är drabbade, bland annat V40, V60 OCH V70. 

Volvo kommer nu skicka brev till alla bilägare för att göra dem uppmärksamma om problemet. Hur och när problemet kommer åtgärdar är ännu oklart. 

Stefan Elfström säger att de försöker jobba fram en lösning. 

Vi arbetar fortfarande på en teknisk lösning av problemet. Fram till dess ber vi våra kunder vara uppmärksamma på eventuella felmeddelanden som härrör sig till motorn. Utan felmeddelanden är bilen säker att köra, säger Stefan Elfström, enligt TT

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!