Vinster och förluster: Så går det för ditt lokala ölbryggeri

”Det är hundra gånger jobbigare än vad jag nånsin trodde men även hundra gånger roligare”, säger Jessica Heidrich om att starta eget bryggeri.
Foto: HENRY LUNDHOLM / HENRY LUNDHOLM/EXPRESSEN

Premium: Öl har blivit en folkrörelse och lokala bryggerier växer upp som svampar ur jorden.

– 1992 hade vi åtta bryggerier och ungefär lika många importörer. I dag finns det över 500 bryggerier, säger Marianne Wallberg som var med och grundade Stockholm Beer and Whisky Festival.

Här kan du läsa om:

Blindprovningarna som styr Systembolagets avgörande val.

Forskaren som blev bryggare på heltid.

Listan över Sveriges samtliga registrerade bryggerier.

Siffror som visar hur stor vinst – eller förlust – ditt lokala bryggeri gör.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i två veckor

Läs alla artiklar gratis i två veckor, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se i din prenumeration.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Kärleksdramat – en gratissåpa för SVT

Premium: MATS OLSSON: Inget rubbar Vinterstudion

Misstaget många äldre gör – kan ha rätt till tusenlappar

Premium: Tabell visar grupperna som borde söka tillägget • Myndighetens uppmaning

”Kommer ta lång tid för M att återupprätta förtroendet”

Premium: Maria Malmer Stenergard om nya hårdare migrationspolitiken