Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vingaffären har gått i lås – Stordalen ny ägare

Harald Mix och Petter Stordalen är två av ägarna till nya Sunclass Airlines.
Petter Stordalen i samband med att köpet presenterades på onsdagen.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
De nya ägarna presenterades på en presskonferens på Vings huvudkontor i Stockholm.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vingaffären har gått i lås.

I ett pressmeddelande skriver resebolaget att den nu är klar – konkursförvaltarna har gett sitt godkännande.

Det innebär att bland annat hotellmagnaten Petter Stordalen är ny ägare.

Det har nu gått en dryg månad sen det svenska resebolaget Vings ägare, brittiska resekoncernen Thomas Cook, gick i konkurs.

Ving kunde fortsätta med sin verksamhet tillfälligt – men bolaget underströk att man behövde en ny, långsiktig ägare. Och på onsdagen presenterades de nya ägarna på en presskonferens:

Den norske hotellkungen Petter Stordalen tar ihop med flera investerare över resebolaget.

Köpet av Ving är klart

Nu, ett knappt dygn senare, är affären klar. I ett pressmeddelande skriver Ving att affären avslutades formellt på torsdagsmorgonen. Konkursförvaltarna i både Sverige och Danmark har godkänt avtalen och de nya ägarna.

Petter Stordalens Strawberry Group har köpt 40 procent i Vinggruppen med totalt 2 300 anställda i Ving, Spies, Tjäreborg och Thomas Cook Airlines Scandinavia. Altor Fund V har köpt 40 procent i bolaget och TDR Capital 20 procent.

Tillsammans har de nya ägarna bildat koncernen Nordic Leisure Travel Group. Samtidigt byter Vinggruppens flygbolag Thomas Cook Airlines Scandinavia namn till Sunclass Airlines.

”Känns fantastiskt”

– Det känns helt fantastiskt att vi nu har slutfört denna mycket komplexa affär som nu säkrar verksamheten, alla inbokade resor och våra 2 300 medarbetares jobb, säger Magnus Wikner, koncernchef för Vinggruppen i Norden, i en kommentar.

Han fortsätter:

– Jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla anställda som jobbat dag och natt de senaste veckorna för att hålla vår verksamhet vid liv samt till alla gäster och samarbetspartners som visat oss ett fantastiskt stöd.

Här presenteras Stordalen som ny ägare

Se bilderna från presskonferensen – Petter Stordalen möts av jubel.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!