Modellen och affärskvinnan Victoria Silvstedt har lyckats parera två stora nedgångar på finansmarknaderna. Foto: Christer WahlgrenModellen och affärskvinnan Victoria Silvstedt har lyckats parera två stora nedgångar på finansmarknaderna. Foto: Christer Wahlgren
Modellen och affärskvinnan Victoria Silvstedt har lyckats parera två stora nedgångar på finansmarknaderna.  Foto: Christer Wahlgren
"Jag drog mig ur när jag såg att det började bli lite skakigt. Jag sålde mycket och sitter med cash just nu tills jag ser något företag som jag tror har bottnat." säger Victoria Silvstedt till Dina Pengar. Foto: - -"Jag drog mig ur när jag såg att det började bli lite skakigt. Jag sålde mycket och sitter med cash just nu tills jag ser något företag som jag tror har bottnat." säger Victoria Silvstedt till Dina Pengar. Foto: - -
"Jag drog mig ur när jag såg att det började bli lite skakigt. Jag sålde mycket och sitter med cash just nu tills jag ser något företag som jag tror har bottnat." säger Victoria Silvstedt till Dina Pengar. Foto: - -

Victoria Silvstedts vinnande affärsmodell

Publicerad

Sugen på att fynda på börsen? Håll i slantarna några veckor till.

Rådet kommer från modellen och affärskvinnan Victoria Silvstedt, som har lyckats att parera två stora nedgångar på finansmarknaderna. 

– Jag vill vänta till mister Draghi och ECB gör något, säger hon till Dina Pengar.

Modellen och affärskvinnan Victoria Silvstedt är på blixtbesök i Stockholm för olika affärsmöten. I morgon flyger hon vidare till New York.

Precis som de flesta som följer utvecklingen på finansmarknaden räknar Victoria Silvstedt dagarna fram till den 10 mars, när Europeiska centralbanken och ECB-chefen Mario “Super-Mario” Draghi håller sitt nästa möte.

– Då kanske han kommer att stimulera i alla fall den europeiska marknaden.  Draghi har redan sagt att han kanske kommer göra något. Det är därför det har varit uppåt på börserna de senaste dagarna, säger Victoria Silvstedt.

Vid utfrågningen i Europaparlamentets ekonomiska utskott i måndags avslöjade Draghi att ECB specialgranskar hur oljepriset påverkar inflationen och penningpolitiken påverkar finanssystemet. 

 

LÄS OCKSÅ: "Super-Mario" eldar på börskurserna

Victoria Silvstedt: "Måste vara lite försiktig"

– Om någon av dessa två faktorer utgör en nedåtrisk för prisstabiliteten kommer vi inte att tveka att agera, sa Draghi enligt nyhetsbyrån Direkt.

Uttalandet har skruvat upp förväntningarna rejält inför det stundande ECB-mötet, vilket fått ECB-rådsledamoten Ewald Nowotny att varna för att marknaden håller på att förlora verklighetskontakten.

Victoria Silvstedt tror att det kan vara klokt att avvakta tills det står klart vad mötet mynnar ut i.

– Vi får väl se vad som händer efter det. Om han kommer att fortsätta att lova att ECB ska stimulera marknaderna eller vad som händer, säger hon.

Som investerare gäller det att hålla sig uppdaterad, i synnerhet när utsikterna är svårbedömda och gamla sanningar inte längre gäller, berättar Silvstedt.

– Måste vara lite försiktig just nu och följa med vad som händer i nyhetsflödet och med i oljepriset. Går oljepriset upp så går marknaden upp. Det brukar vara tvärtom. Men jag tror att det har att göra med att den politiska osäkerheten är så stor just nu och att utvecklingen i Kina har varit skakig, säger hon.

 

LÄS OCKSÅ: Hotet mot Jessica Albas börsnotering

Hon låg lågt i över ett år

I Dagens Industri har Victoria Silvstedt berättat att hon 2006 bad en bank att sätta ihop en portfölj åt henne - med aktier, företagsobligationer, fonder och valutapositioner - men hann dra sig ur innan kraschen slog till 2008. 

Efter det låg Victoria Silvstedt lågt i över ett år innan hon började investera igen - och lyckades att parera den senaste nedgången.

– Jag drog mig ur när jag såg att det började bli lite skakigt. Jag sålde mycket och sitter med cash just nu tills jag ser något företag som jag tror har bottnat. Jag avvaktar just nu för att se om det ska bli ännu mer dipp eller om det är över, säger hon.

Det är främst börserna i USA och Europa som Silvstedt tycker är intressanta.

– Jag vill inte ge några namn på aktier, men jag köper bara i bolag som gått ned väldigt mycket. Man vill inte ha för mycket risk heller, men när en stor aktie gått med 30 procent så är det klart att man kanske nappar på det, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Hotet mot Jessica Albas börsnotering

"Det har jag tjänat mycket på tidigare"

Victoria Silvstedt har tidigare varit aktiv på valutamarknaden.

 - Nu är det svårare jämfört med förr när det var så tydligt att euron skulle gå ned i förhållande till dollarn. Det har jag tjänat mycket på tidigare. Men nu ser jag ingen riktig uppsida med eurodollarhandel. Det är inget som kommer att röra sig så drastiskt, säger hon.

 

Följ Dina Pengar på Facebook där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen