Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vår mamma fick en stroke – kan vi få ärva henne i förtid?”

Birgitta Piper är ekonomijournalist på tidningen M-magasinFoto: M-magasin

Svårt sjuka föräldrar med stora tillgångar som de inte kan utnyttja – kan det vara en orsak att få ärva i förtid? Om föräldrarna drabbats av så allvarliga sjukdomar som stroke och alzheimer?

Ekonomijournalisten Birgitta Piper får ofta frågor på det temat, och vet att det är en vanligt förekommande diskussion hos barn och andra arvingar.

Här reder hon ut begreppen med önskvärd tydlighet.

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 69kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Expressen Premium är en digital prenumeration. Du har ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

”Är en toppkandidat till bästa spelaren i landet”

Padel-boom i SHL – de är bäst i din klubb • Berts ”silkeslena handleder” • ”Oftare i padelhallen än ishallen” • Bäst i hela Karlstad

Vilgot, 88, är skyldig staten 420 miljoner

Ägde ett imperium – nu växer skulden med 22 000 kronor varje dag

Lågprisskinkan bäst av alla: ”Oj, vilken smaksensation!”

TEST AV 14 JULSKINKOR: Vinnarna och förlorarna • ”Ett bottennapp”