Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hon var hemlös och pank – drar nu in miljoner

Francesca Parsons och Sophie Baldwin. Foto: Francesca Parsons/Instagram / Francesca Parsons/Instagram
Francesca Parsons var hemlös och hade knappt några pengar. Foto: Francesca Parsons/Instagram / Francesca Parsons/Instagram

Francesca Parsons, 29, var hemlös och hade nästintill inga pengar. Då bestämde sig hon och kompisen Sophie Baldwin, 29, för att starta ett badklädesföretag. 

Nu omsätter företaget flera miljoner.

– Vi har jobbat väldigt hårt, säger Francesca Parsons till the Sun.

För tre år sedan blev Francesca Parsons, 29, dumpad av sin pojkvän. Hon stod då utan någonstans att bo och var tvungen att flytta hem till sina föräldrar igen.

– Jag hade ingen bil och knappt några pengar, säger Francesca Parsons till the Sun.

Men hon bestämde sig då göra något positivt av det negativa. Vilket resulterade i att hon och hennes Sophie Baldwin, 29, startade badklädesföretaget Aerin Swim.

– Det var verkligen ett sätt för mig att bevisa att ”jag är någon utan dig, jag kommer att vara framgångsrik och jag kommer inte låta det här förhållandet eller något av mina personliga problem avgöra vem jag ska vara”, säger Francesca Parsons till the Sun.

Sa upp sig från jobben

I flera månader undersökte de två bästa vännerna material och leverantörer innan de till slut lanserade sitt företag i augusti 2016.

– Både Soph och jag har jobbat väldigt hårt. Alla pengar som vi har lagt på företaget har kommit från våra egna fickor, säger Francesca Parsons till the Sun.

Nu, två år efter att tjejerna startade företaget, har företaget över 200 000 brittiska pund i omsättning, motsvarande drygt två miljoner svenska kronor.

https://www.instagram.com/p/Bzf9cdohL8k/

Framgången med företaget har gjort att både Francesca och Sophie har sagt upp sig från sina tidigare jobb för att kunna jobba med Aerin Swim på heltid.

– Vi riskerar allt och det är det okända, men du måste ta de riskerna för du vet aldrig vad som kommer hända, säger Sophie Baldwin till the Sun.

Populärt bland kändisar

Flera kändisar har även burit deras badkläder. Bland annat har ”The Hills”-stjärnan Jade Nichol visat uppskattning för Aerin Swim.

Men det största hittills var när kändisfrisören Jen Atkin, som bland annat jobbar med familjen Kardashian, bar en av deras baddräkter, menar Francesca.

– Vanligtvis måste du betala A-kändisar för att bära dina kläder. Jen Atkin tog med sig vår röda baddräkt till Italien och vi behövde inte betala henne för det, säger hon till the Sun.

Skönhetsbloggaren Huda Kattan har miljontals följare på Instagram och Youtube.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!