Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Var en månad från personlig konkurs”

”ag insåg hur det bara sinade i kassan och jag hade också tömt mig egen privatekonomi”, säger Isabella Löwengrip i P1:s söndagsintervju.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Isabella Löwengrip berättar att hon var en månad från en personlig konkurs.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Det stormade rejält runt Isabella Löwengrip när hon sålde sitt skönhetsbolag Löwengrip Beauty.

I ”Söndagsintervjun” i P1 berättar hon om den dramatiska tiden.

– Jag var kanske en månad från personlig konkurs, berättar hon i programmet.

Isabella Löwengrip hade precis betalat barnens julklappar när frågan från norska Dermanordic kom. Och det var i rättan tid. I pressen granskades hennes trafiksiffror och kunderna lämnade bolaget.

På bara några veckor hade allt fallit samman och på fyra månader tog pengarna slut. En efter en fick de anställda gå. Tills sist fanns inte ens pengar för Isabella Löwengrips egen lön.

Hann sälja innan corona

I ”Söndagsintervjun” i P1 erkänner Isabella Löwengrip hur nära hon var personlig konkurs när hon fick anbudet från det norska bolaget om att köpa hennes och Pingis Hadenius bolag Löwengrip Beauty.

– Jag var kanske en månad från personlig konkurs. Det var en himla tur bara. Och så hann jag sälja både huset och bolaget innan corona, säger hon.

Isabella Löwengrip hade drömt om att slå i USA länge. Men efter fyra dagar i sin nya lägenhet fick hon packa ihop och åka hem till Sverige för att reda ut kraschen.

Hon erkänner att det var naivt att tro att hon skulle kunna flytta och lyckas i USA, helt utan att ha några kunder klara. 

– Ska man ha en tillväxtfas i ett bolag måste man ha mycket mer marginal. Man måste få testa men man måste också vara beredd på ett fall, säger hon om den tuffa tiden.

Isabella Löwengrip sålde sitt företag till norska Dermanordic efter att bolaget kraschade.
Foto: Löwengrip Beauty

”Tömde privatekonomin”

Till en början försökte hon hålla skenet uppe inför sina tolv anställda. För orka ta sig upp om morgnarna tog hon ångestdämpande medicin. På kvällarna sömntabletter.

– Jag hade ett helt apotek hemma. Det var mitt sätt att ta mig igenom allting för att ta mig upp till kontoret och få mina anställda att tro att det finns ett hopp även om jag visste att det inte fanns det. Jag insåg hur det bara sinade i kassan och jag hade också tömt mig egen privatekonomi, säger hon.

Från att bli utnämnd till näringslivets mäktigaste kvinna 2018, till en flopp, konstaterar Sveriges Radios Martin Wicklin. 

– Det blev verkligen en flopp! Jag är glad att jag kan skratta åt det. Men jag är uppvuxen i ett höghusområde och vet att man kan börja om, säger Isabella Löwengrip. 

I en intervju strax innan jul berättade Isabella Löwengrip om den tuffa hösten.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!