Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vann cykel – Postnord tappade bort paketet

Carina Emilsson har fortfarande inte fått sin cykel.
Postnords huvudkontor i Solna. Foto: MIKAEL SJÖBERG

Carina Emilsson vann en cykel och såg fram emot att få leveransen hem. 

Postnord skulle ha levererat paketet för snart tre veckor sedan - men nu är det spårlöst borta. 

– Man blir jätteglad för att man vinner och så får man ingen ändå, säger Carina Emilsson.

Det var i augusti som Carina Emilsson från Dalarna fick det glädjande beskedet om att hon vunnit en cykel värd 5000 kronor från Postkodlotteriet. 

Cykeln hade en leveranstid på ett par veckor och den 22 september fick Carina ett sms från Postnord om att cykeln fanns hos dem. 

– Jag skulle gå in via en länk och boka hur jag ville få den levererad. Länken fungerade inte, jag ringde via ett nummer som stod i sms:et och då sa de att jag var tvungen att komma och hämta cykeln i Borlänge, berättar Carina.

Var tvungen att åka till Borlänge

Det är fem mil enkel resa från Carinas hem, men enligt Postnord kunde paketet inte hämtas ut någon annan stans, så hon åkte dit. 

Väl i Borlänge kunde man dock inte hitta cykeln och Carina fick åka hem igen tomhänt. Postnord lovade att ringa följande dag. 

– Det är över två veckor sedan nu och fortfarande har ingen kommit med ett besked, säger Carina. 

Hon ringde själv upp Postnord ett par dagar efter besöket på uthämtningsstället i Borlänge. Då fick hon beskedet att ärendet skulle läggas på en handläggare. 

Postnord: "Vi har brustit"

Snart har det gått tre veckor sedan det första sms:et från Postnord kom. Cykeln är spårlöst borta och Carina har inte fått någon återkoppling på var den kan hålla hus. Däremot har hon fått två påminnelser om att hon ska hämta ut cykeln i Borlänge där den alltså inte finns. 

–  Man blir jätteglad för att man vinner och så får man ingen ändå, säger hon. 

Joakim Persson är produktionsområdeschef på Postnord i Dalarma. Han vill inte kommentera det enskilda fallet, men säger att man ska utreda vad som skett med den försvunna cykeln. 

– Vi lyssnar på de synpunkter som vi får och lär oss av de misstag som vi gör för att undvika att göra det igen. Någonstans i den här kedjan verkar det som att vi har brustit, det är viktigt att vi får veta vad som har hänt, säger Joakim Persson. 

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!