Foto: Tim Boyle
 Foto: Tim Boyle

Vaccinera dig - eller omplaceras

Publicerad
Uppdaterad
Kommunanställda i Marks kommun har ett val - antingen vaccinering eller bli tillfälligt omplacerad.
- Som anställd i kommunen skall man vaccinera sig, säger David Lidin vid Marks kommun till Sveriges Radio Sjuhärad.
Om någon vecka inleds massvaccineringen av svenska folket, men det är inte alla som vill vaccinera sig. Enligt flera undersökningar tänker runt 60 procent vaccinera sig, och resten tänker avstå. Men alla har inte det valet.

Vill skydda vårdtagarna

De anställda i Marks kommun måste vaccinera sig - annars riskerar de att bli tillfälligt omplacerade enligt Sveriges Radio Sjuhärad.
– Det som gäller är att man som anställd i kommunen ska vaccinera sig. Det här i syfte att skydda vårdtagarna, säger David Lidin som är medicinsk ansvarig sjuksköterska i kommunen.
Den som vägrar vaccinera sig riskerar att bli tillfälligt omplacerad.

Förtydligande:
I en tidigare version av texten uppgavs att de anställda i Marks kommun riskerade att bli av med jobbet om man inte vaccinerar sig. Personal som inte vaccinerar sig riskerar att tillfälligt omplaceras.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen