Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Utbrett fusk med Swish

Ett stort antal av Swish-betalningarna registreras inte och hamnar därmed utanför bokföringen. Foto: Shutterstock

Skatteverkets undersökningar antyder att det i dag fuskas rejält med den mobila betalappen Swish, skriver Svenska Dagbladet.

Tidningen skriver att det har blivit allt vanligare att näringsidkare som inte tar emot kortbetalningar tillåter Swish-betalningar i stället. Men ett stort antal av Swish-betalningarna registreras inte och hamnar därmed utanför bokföringen.

Conny Svensson, nationell samordnare på Skatteverket, säger till Svenska Dagbladet att det förekommer ett utbrett fusk med den populära mobilappen.

- Det finns en del brister. Kunden swishar i väg pengarna men i nästa steg ska man få ett kvitto på att de har registrerats. Här ser vi att man ofta struntar i att slå in det, säger Conny Svensson till Svenska Dagbladet.

 

LÄS OCKSÅ: Gratis tandvård för alla under 23 år

"Det har hänt mycket"

Lagen om kassaregister kan nu, bland annat på grund av den ökande Swish-användningen, behöva ändras, enligt Svensson.

- Det har hänt mycket på senare tid kring detta men det är inte bara en fråga om att stävja fusk utan också om bättre och billigare lösningar för näringsidkaren, säger han till Svenska Dagbladet.

 

LÄS OCKSÅ: Svenskarna tror på ny boprisfest

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!