Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Utbrände ÖB:s nya toppjobb i USA

Sverker Göransson. Foto: Sven Lindwall

För ett halvår sedan avgick Sverker Göranson som överbefälhavare – nu ska han arbeta åt försvarskoncernen Saab i USA, skriver DN.

– Från och med den 1 april kommer Sverker Göranson bli del av en grupp rådgivare åt Saab i USA, säger Saabs informationschef Sebastian Carlsson till DN.

Det var den 1 oktober 2015 som Sveriges överbefälhavare, Sverker Göranson, avgick. Men nu har han fått ett nytt toppjobb – i USA.

Från och med den 1 april kommer Göranson nämligen att arbeta med en grupp rådgivare åt försvarskoncernen Saab. Det här berättar Saabs informationschef för Dagens Nyheter.

Tidningen skriver också att Försvarsmakten, under tiden som Göranson var överbefälhavare, beslutade om flera stora materielprojekt där Saab stod som utvecklare och tillverkare, bland annat när det gällde ubåtar.

Ingå i en grupp

I samband med att Göransson lämnade posten som toppchef för Försvarsmakten förklarade han att han hade startat företaget Sverker Göranson AB, som skulle ägna sig åt ledarskapsrådgivning till höga chefer i statlig och privat tjänst.

Göransson kommer att ingå i en grupp med ytterligare rådgivare, vars uppdrag är att stärka Saabs position på den amerikanska marknaden.

– I gruppen ingår ett antal personer med kunskaper om USA och dess försvarsmarknad med uppdrag att agera sounding board till bolagets företrädare i landet. Rent praktiskt är detta ett konsultuppdrag som i snitt omfattar ett par dagar i månaden, säger Sebastian Carlsson, till DN.

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!