Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Kenza i samarbete med H&M

Storbloggaren Kenza Zouiten ska enligt uppgifter inelda ett stort samarbete med svenska klädjätten H&M.
Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES
Uppgifterna kommer efter att hon meddelat att hennes klädmärke Ivyrevel läggs ned.
Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES
Enligt mode- och skönhetssajten Chic handlar Kenzas nya äventyr om ett hemligt samarbete med H&M, som kommer offentliggöras först den 7 april.
Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES
Kenza Zouiten.
Foto: Alexander Donka / ALEXANDER DONKA EXPRESSEN

Den populära bloggaren Kenza Zouiten kan vara på väg att inleda ett stort samarbete med H&M, uppger sajten Chic. Uppgifterna kommer efter att hon meddelat att hennes klädmärke Ivyrevel läggs ned – ett besked som först avfärdades som ett aprilskämt.

– Nya äventyr väntar, skriver hon på sin blogg.

Av fansen i avfärdade Kenzas besked som ett aprilskämt i bloggens kommentarsfält. Men nyheten om att storbloggarens klädmärke Ivyrevel stängning verkar stämma.

– Även om allt känns tufft just nu så försöker jag vara positiv, för nya äventyr väntar, skriver hon på sin blogg.

Enligt mode- och skönhetssajten Chic kan Kenzas nya äventyr handla om ett hemligt samarbete med H&M, som kommer offentliggöras först den 7 april.

Klädjätten H&M har, enligt Breakit, tre representanter i Ivyrevels styrelse sedan i september. En av dem är Björn Magnusson, ansvarig för klädjättens riskkapitalverksamhet i unga techbolag i bland annat klädbranschen.

Nu verkar det leda till ett större samarbete, och en nylansering globalt av Ivyrevel.

"Fortfarande självständigt"

Sajten Womens Wear Daily hade tidigare en artikel om en nylansering av Ivyrevel den 7 april - en artikel som nu har avpublicerats. Där har en av Ivyrevels delägare och Kenza Zouitens sambo, Aleks Subosic, citerats:

– Vi är fortfarande ett självständigt märke. I slutändan gör vi våra egna val. H&M hjälpte oss med sin produktionsapparat och vi använde leverantörer från H&M Group. Alla de kreativa processerna är i Stockholm.

Även Björn Magnusson på H&M uttalar sig i artikeln.

– Vi är nöjda över att stötta entreprenörerna på Ivyrevel på deras färd mot att upptäcka sammanblandningen mellan modekreativitet och teknisk innovation och att skapa ett modemärke för kvinnor i den digitala generationen.

Ivyrevel hade år 2014 en omsättning på 9,3 miljoner kronor.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!