Uppgifter: Facebooks ägarbolag byter namn

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen.
Facebook-grundaren Mark Zuckerberg.
Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Sociala medieföretaget Facebook kommer inom kort att byta namn, det uppger källor med insyn i företaget till tekniksajten The Verge.

Anledningen till beslutet är att företaget vill bli kända för mer än plattformen Facebook.

Det amerikanska IT-företaget Facebook tycks ha sneglat på Google – som 2015 grundade moderbolaget Alphabet för att skilja på företaget Google och deras tjänst med samma namn.

Källor med insyn hos Facebook uppger nämligen att företaget snart kommer att presentera ett nytt bolagsnamn, troligtvis under den kommande Facebook Connect-konferensen som drar i gång 28 oktober eller tidigare än så.

Enligt The Verge kommer namnbytet att gå i linje med Facebooks ambition att skapa ett koncept som de själva kallar för ”metaverse”. 

Exakt vad konceptet innebär är dock oklart, enligt The Verge, men termen har tidigare använts av sci-fi-författaren Neal Stephenson för att beskriva en virtuell värld där människor kan leva vid sidan av den fysiska världen.

Facebook har avböjt att kommentera uppgifterna till The Verge.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!