Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Amazon till Sverige efter sommaren

Se Di TV – Sveriges ekonomi-tv-kanal
E-handelsjätten kommer till Sverige i höst.Foto: FERNANDO VILLAR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
HUI Research bekräftar för DN att Amazon etablerar sig i Sverige efter sommaren.Foto: FERNANDO VILLAR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ryktena om att Amazon ska etablera sig i Sverige har funnits länge.

Men enligt uppgifter till Dagens nyheter sker det efter sommaren.

– Etableringen sker i höst, säger Emma Hernell på HUI Resarch till DN.

Till en början ska leveranser ske från Amazons lager i Tyskland och kommer att ta 2-3 dagar skriver DN som fått etableringen bekräftad från flera olika källor.

Analysföretaget HUI Research är säkert på att Amazon nu startar verksamhet i Sverige.

– Etableringen sker i höst, vi har fått de uppgifterna bekräftade, säger Emma Hernell, vice vd på HUI Research som bevakar det som sker inom den svenska detaljhandeln och även utser det som spås bli årets julklapp varje år.

Enligt Emma Hernell är tidpunkten läglig eftersom corona-epidemin fått många fler att handla på nätet. Handeln över internet har ökat med ca en fjärdedel, 26 procent, under pandemin.

Emma Hernell tror att etableringen kommer att innebära att priserna inom internethandeln kommer att pressas nedåt, det har varit effekten på de marknader där Amazon har etablerat sig.

Troligen innebär Amazons intåg i Sverige också snabbare leveranser.
Amazon vill inte säga något om DN:s uppgifter.

”Tyvärr kan vi inte kommentera rykten och spekulationer, skriver Bruce McLaren vid Amazons presstjänst i en kommentar till DN

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!