Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uber stänger av resenärer – om de har för lågt betyg

Uber backade på börsen i fredags.
Uber kan snart komma att stänga av kunder med för lågt betyg.Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
I appen ger både förare och resenärer varandra betyg efter resan.Foto: SASCHA STEINBACH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Taxitjänsten Uber kommer att börja stänga av resenärer som har fått för lågt betyg av förarna.

Ändringen införs för att garantera säkerheten.

”En resa med Uber ska vara en bra upplevelse för både förare och passagerare” säger Joel Järvinen, Nordenchef på Uber i ett pressmeddelande.

Taxitjänsten Uber låter både resenärer och förare ge betyg på varandra efter avslutad körning. Systemet har länge använts för att hålla koll på att förarna, som fått varningar och sedan kunnat stängas av om snittbetyget blivit för lågt.

Men nu kommer samma system även att användas på resenärerna, skriver Uber i ett pressmeddelande som Breakit tagit del av.

”En resa med Uber ska vara en bra upplevelse för både förare och passagerare. Förarna är en viktig del av vår verksamhet och deras fordon är deras arbetsplats. Därför inför vi nu avstängning även av passagerare som konsekvent mottar låga betyg och negativ feedback, alla ska känna sig trygga på vår plattform. Det är dåliga nyheter för dåligt beteende och goda nyheter för vårt community”, säger Nordenchefen Joel Järvinen i pressmeddelandet.

Varnas först

Förändringen har redan införts i USA, men kommer vid nästa uppdatering av användarvillkoren även att gälla i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Den användare som har fått för lågt betyg och dålig feedback från förarna kommer först att varnas och få tips på hur deras betyg kan förbättras.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!