Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Toys "R" Us ansöker om konkursskydd

Leksakskedjan Toys R Us har lämnat in en ansökan om konkursskydd. Foto: MARY ALTAFFER / AP

Leksakskedjan Toys "R" Us har lämnat in en ansökan om konkursskydd i Richmond, Virginia, rapporterar Wall Street Journal

Skulder på hundratals miljoner uppges ligga bakom beslutet.

Toys "R" Us är bara den senaste av flera återförsäljare som tvingats ansöka om konkursskydd med anledning av hur det ser ut på marknaden i dag.

Enligt Wall Street Journal är bakgrunden stora skulder och ett skifte till onlineförsäljning. leksaksjätten har dragits med höga skulder ända sedan det blev ett privat företag 2005.

Som en del av företagsrekonstruktionen planerar leksakskedjan att stänga olönsamma butiker. Det uppger personer som har insyn i saken, enligt tidningen. 

Företagets vd: "Ny era" för Toys "R" Us

Företaget försäkrar dock kunderna att man kommer att hålla sina drygt 1 600 butiker öppna tills vidare och fortsätta jobba med sina leverantörer för att se till så att butikshyllorna är välfyllda med bland annat leksaker.

– I dag börjar en ny era för Toys "R" Us där vi väntar oss at de ekonomiska begränsningar som hållit oss tillbaka kommer att behandlas på ett varaktigt och effektivt sätt, skriver företagets VD, Dave Brandon, i ett pressmeddelande enligt USA Today. 

Konkursskyddsansökan kan leda till kundbortfall

Det finns dock en risk att företagets konkursskyddsansökan kan göra kunderna mindre villiga att handla i butikerna och det kan även bli tal om en del tomma hyllor i butikerna om leverantörer beslutar sig för att hålla kvar sina leveranser. Konkursskyddsansökan kan dock även ha sina fördelar. Den kan tillåta företaget att att avbryta kontrakten med de butiker vars försäljning går dåligt.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!