Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Toppchefer på Tele 2 och TV4 rök ihop i sändningen

Vad bråkar de om? Och när kommer en lösning?

Ordkriget trappas nu upp sedan TV4 släckts ned för miljoner tittare då förhandlingarna mellan Telia och Tele 2 strandat.

TV4:s vd Casten Almqvist och Anders Nilsson, vd på Tele 2, rök ihop så det slog gnistor i Expressens TV:s Direkt med Niklas Svensson”.

– Casten vill sitta i medierna och prata julklappar, dundrar Anders Nilsson.

– Obegripligt att ni sätter egen lönsamhet före publiken, svarar TV4:s vd.

TV4:s nya ägare Telia och Tele 2, där Com hem ingår, är inte överens om hur ett nytt avtal ska se ut.

Därför meddelade Tele 2 på tisdagskvällen att TV4 samt C More-kanalerna släcks ned, vilket de gjordes natten till onsdagen. Det drabbar både Comhems och Boxers kunder och nu hotas tv-julen för miljontals tittare som följer dessa kanaler.

”Ägnar sig åt utpressning”

TV4 har vädjat om att man ska kunna fortsätta sända i Comhem och Boxer. Bolagets vd lovade till och med gratistittande på kanalerna över jul.

Men det hjälpte inte. När Almqvist och Nilsson medverkar i ”Direkt med Niklas Svensson” i Expressen Tv på onsdagseftermiddagen är det tydligt att konflikten mellan bolagsjättarna är både djup och bitter.

Se när Tele2:s vd Anders Nilsson och TV4:s vd Casten Almqvist ryker ihop i programmet Direkt med Niklas Svensson. Se klippet i spelaren ovan.

Casten Almqvist menar att Tele 2 ägnat sig åt ”utpressningstaktik i en pågående förhandling”.

– Trots att vi erbjöd Comhem att gratis bjuda svenska folket på TV4 i jul, en oerhört generös gåva, så väljer man att trycka på stoppknappen. Det är obegripligt att egna lönsamheten får gå före publiken, säger TV4:s vd.

Anders Nilsson på Tele 2 kritiserar TV4:s nya ägare Telia och beskyller bolaget för att vägra komma till förhandlingsbordet.

– Casten vill sitta i medierna och prata julklappar, men kanalen är redan gratis i dag så det handlar inte om pengar, säger Nilsson och fortsätter:

Sträcker ut en hand

– Det handlar om att våra tittare ska kunna titta på TV4 på samma sätt som Telias tittare kan göra det. Det är detta vi försöker lösa, men Casten vill inte komma till förhandlingsbordet.

Tele 2-vd:n avslutar:

– Du har vår utsträckta hand och vi sitter här och väntar tills du kommer och förhandlar så att vi kan lösa problemet.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!