Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Toppchef fixade våning på Östermalm – nu vräks hon

Kvinnan, som haft flera toppjobb i svenskt näringsliv, misstänks ha betalat svart för kontraktet på en sjurummare på Östermalm.

Hyresnämnden ger nu värden rätt att vräka kvinnan från lyxvåningen. Det uppger Dagens juridik.

Kvinnan tog över våningen genom ett skenbyte och genom att betala 2,4 miljoner kronor svart för förstahandskontraktet.

Misstänkte en svart lägenhetsaffär

Det hävdar i alla fall hyresvärden Svenska bostäder som nu fått rätt i hyresnämnden att vräka kvinnan. Hon nekar till anklagelserna och har överklagat beslutet.

Kvinnan har haft toppositioner inom näringslivet under flera år bland annat som vice vd för ett statligt bolag.

Svenska bostäder fattade misstankar om en svart lägenhetsaffär. Kvinnan ska först ha folkbokfört sig en en lägenhet hon aldrig satt sin fot i. Dessa efter att ha sålt sin bostadsrätt på Djurgården.

I stället misstänks hon ha använt kontraktet för att byta till sig den exklusiva sjurummaren. Och för detta betalade hon 2,4 miljoner kronor svart enligt allmännyttan som äger bostaden.

Men kvinnan förnekar detta och hävdar att pengar avsatts för renovering av sjurummaren som enligt henne var som ”ett råttbo”.

Måste ut inom tre månader

Enligt hyresnämnden är det styrkt att ”kvinnan erlagt betalningar med inte oansenliga belopp, vilka i frånvaro av tillfredställande förklaringar, måste åtminstone till viss del antas ha avsett själva bytet.” Det skriver Dagens juridik.

Nämnden ger Svenska bostäder rätt att säga upp toppchefen som får tre månader på sig at flytta ut från lägenheten.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!