Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tog snabblån för att åka taxi 22 mil och lyxshoppa

Tog snabblån för att åka taxi 22 mil och lyxshoppa.
”Det handlade om att upprätthålla en fasad. Jag ville se ut som någon som hade mycket pengar”, säger Molly.Foto: TV3
Molly hade obetalda krognotor på tusentals kronor. De är betalda nu, säger hon.Foto: TV3
”Skuldbilden är den värsta jag sett i det här programmet. Det är ett jättetråkigt rekord för en ung person”, säger programledaren Magdalena Kowalczyk.Foto: TV3
”Jag hoppas nån som tittar på programmet kan känna igen sig lära sig något t av det”, säger Molly.Foto: TV3
På helgerna lyxshoppade hon på Gucci och Louis Vuitton för pengar på snabblån till skyhöga räntor.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
1 / 7

Molly, 23, i Falun, levde ett hektiskt lyxliv utan att ha råd med det.

Hon kunde ta taxi från Dalarna till Stockholm för att festa och shoppa loss på Gucci och Louis Vuitton. Notan betalades med snabblån.

– Jag kunde lätt göra av med 20 000 på en helg, säger Molly som bröt ihop och tvingades avbryta inspelningen av ”Lyxfällan”.

I programmet försöker Magdalena Kowalczyk hjälpa Molly att reda ut sin kaosartade privatekonomi.

23-åringen från Dalarna hade skapat sig en livsstil som gick ut på att festa, resa, shoppa och spela på hästar.

Hon skaffade kreditkort och tog snabblån för att finansiera lyxlivet.

En galen lyxhelg i hennes liv kunde se ut så här:

Torsdag: Ta ett snabblån i mobilen, sedan beställa taxi för att resa från Falun till Stockholm (22,1 mil). Kostnad: Omkring 7 500 kronor.

Fredag-lördag: Shoppa i exklusiva butiker som Louis Vuitton, Gucci och Hermès. Sedan fest på innekrogarna kring Stureplan och sova några timmar på hotell innan det var dags att åka hem igen.

– Det har varierat lite hur mycket jag spenderade. Men omkring 15 000-20 000 kronor, minst, på en helg, förklarar 23-åringen.

Långivarna sa stopp

Efter ett år med den lånefinansierade livsstilen tog det stopp. Det blev betalningsanmärkningar och kreditgivarna drog öronen åt sig.

I programmet besöker hon en lokal restaurang där hon har en gammal obetald krognota på 3 500 kronor – och ber att få jobba av den.

Trots att Molly bor gratis hemma hos pappa har hon inte ett öre över. Hon jobbar extra på en bensinmack, men det räcker inte för att täcka skulderna.

I dag har Molly fast jobb och betar av sina skulder, berättar hon.Foto: TV3

När Lyxfällans programledare Magdalena Kowalczyk går igenom Mollys ekonomi hittar man skulder på 574 000 kronor. Hon går back 19 400 kronor varje månad.

– Skuldbilden är den värsta jag sett i det här programmet. Det är ett jättetråkigt rekord för en ung person, säger programledaren Magdalena Kowalczyk spontant.

Molly träffar en psykolog och försöker komma fram till varför hon levt i en falsk värld och inte brytt sig om sina relationer.

”Ligger lågt med festandet”

När Expressen pratar med Molly ett halvår efter att programmet spelats in mår hon mycket bättre.

Hon kämpar på med skulderna men har fått ett fast jobb som trafiklots. Det innebär långa arbetspass på olika vägbyggen över hela landet. Och mindre tid till fest.

– Jag ligger jäkligt lågt på den fronten i dag! Men jag tjänar så pass bra att jag kan beta av skulderna i snabbare takt nu, säger Molly och fortsätter:

– Tidigare tryckte jag bort mina känslor och fattade en massa dumma beslut. Nu har jag kommit till insikt om vad som spelar roll och vad man mår bra av.

”Lyxfällan” sänds tisdag 29 september 20.00 på Viaplay, Viafree och TV3.

Se mer:

38-årige Alexander från Falkenberg medverkar i TV3:s "Lyxfällan"
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!