Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brudens bröllopslösning kostade 8 kronor på Ikea

Börja med att vika den blå Ikeakassen.
Klipp sedan upp ett hål där dina höfter ska få plats.
Så här ska det se ut sedan.

Nöden har ingen lag – däremot finurliga lösningar när det är riktigt akut.

En kvinna vid namn Tina, som inte har gått ut med sitt efternamn, har på sajten Ikeahackers delat med sig av ett smart knep för att kunna gå på toaletten på sin bröllopsdag. Det iklädd bröllopsklänning och annat som hör bröllopsoutfiten till.

”Jag gifte mig för ett par veckor sedan och var verkligen orolig för att gå på toaletten och... ta hand om mig själv. Skulle jag ha någon som tittar och hjälper mig att gå på toaletten på min bröllopsdag? Att inte ha lediga händer att ta toapapper med? Eller ännu värre, om min mens bestämmer sig för att komma? ALDRIG I LIVET!” skriver Tina på sajten.

Nästan gratis

För det kan i vanliga fall innebära vissa svårigheter att gå på toaletten i full bröllopsmundering.

Visst, det finns faktiskt särskilda hjälpmedel för det, men priset är oftast högt som med det mesta bröllopsrelaterat. Priset stiger så fort det har med bröllop att göra.

”Mitt bröllopstoatrick kostar bara 8 kronor och jag tillverkade det dagen innan bröllopet. Det tog bara tre minuter”, skriver Tina.

Vad hon gjorde?

Tina använde en modifierad, blå, stor Ikea-kasse och tack vare den behöver hon inte ens ta av sig skorna när hon går på toaletten med klänningen på. 

Här är resultat:

En billig lösning på ett vanligt problem.

Och så här gick Tina tillväga:

1) Vik den blå Ikeakassen.

2) Klipp i mitten av kassens bottenplatta. Hålet ska inte vara för stort. Det är bättre att klippa upp ett litet hål i början och sedan vidga det om det behövs.

3) Placera fötterna inuti påsen, i det nyligen uppklippta hålet.

4) Dra upp påsen och placera de stora handtagen på dina axlar. Om dina höfter inte får plats är det bara att vidga det uppklippta hålet. Det ska dock inte vara ett stort mellanrum mellan hålets kant och din kropp. Det ska helst sitta relativt tajt.

5) Du lägger helt enkelt klänningen i själva påsen medan den hänger på dina axlar. 

”Du kan sedan ge påsen till dina brudtärnor eller lämna den i badrummet för andra att använda”, skriver Tina vidare och nämner tre fördelar:

”Du kan dra ner och upp dina underkläder på egen hand, du kan till exempel byta en binda utan hjälp, och du har fria händer för att kunna ta toalettpapper”.

Smart, inte sant?
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!