Tesla-utmanaren avslöjar nya elbilen - så ska den se ut

Se detaljerna i svenska Polestars nya konceptbil.

Framtidens elbil ska vara hållbar - även till designen. Det är visionen som Volvos elbilsmärke Polestar vill förmedla med sin nya konceptbil Precept som visas upp på bilsalongen i Genève nästa vecka.

Elbilar ska vara byggda på ett klimatsmart och hållbart sätt. Det är visionen som Polestars vd Thomas Ingenlath förmedlar i samband med att bolaget presenterar sin nya konceptbil Precept. Enligt Ingenlath avslöjar bilen bolagets tankar om framtiden och hur kommande modeller kan komma att se ut. 

Polestar Precept är en fyhjulssedan med en hjulbas på 3,1 meter. Istället för en grill med luftintag har man installerat Polestar SmartZone, en teknik som hjälper assistanssystemen och som gör att bilen kan se. På taket finns ett Lidar-paket som på sikt ska hjälpa bilen att köra på egen hand, utan förare. Bilen har också ett eget EyeTrack-system som kan se förarens ögonrörelser via en kamera och därmed varna för om föraren är ofokuserad eller trött. Istället för backspeglar finns kameror, en trend som även bilmärkena Honda och Audi hakat på.

Interiören är ren och innehåller samma infotainmentsystem som Polestar 2 där man samarbetat med Google. Där hittar vi även Polestars nya interiörplast som består till 100% av återvunna pet-flaskor, ett nytt nylonmaterial som framställs av återvunna fisknät samt detaljer i korkvinyl. Även stolarnas stoppning uppges vara av hållbart material. 

Polestar Precept ska presenteras på bilsalongen i Genève i nästa vecka. Enligt mässarrangörerna finns i dagsläget inga planer på att ställa in, samtidigt som man noga övervakar utbrottet av coronaviruset i grannlandet Italien.

Polestar väntas inom kort leverera elbilen Polestar 2. Nästa modell, Polestar 3, ska enligt uppgift bli en suv. 

I spelaren ovan kan du se Polestars vd Thomas Ingenlath prata om sin vision med hållbar design och förväntningarna på försäljningen av Polestar 2.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!