Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Telias köpfeber: lägger 23 miljarder på danskt bolag

Dagen då Telia väntas köpa Bonnier Broadcasting, och därmed Sveriges näst största tv-kanal TV4, rycker närmare.Foto: TT NYHETSBYRÅN
Telia spenderar 23 miljarder kronor på att köpa det danska företaget TDC:s norska verksamhetFoto: TDC Group

Telia spenderar 23 miljarder kronor på att köpa det danska företaget TDC:s norska verksamhet, rapporterar TT. 

Men telekomjätten ska ha tillräckligt med pengar i kassan för att även kunna köpa TV4, enligt bedömare. 

Dagen då Telia väntas köpa Bonnier Broadcasting, och därmed Sveriges näst största tv-kanal TV4, rycker närmare. 

Men telekomjätten verkar inte ha stillat sin köpfeber. Nu rapporterar TT att Telia köper det danska företaget TDC:s norska verksamhet, som levererar fibernätverk till över en halv miljon hushåll.  

LÄS MER: Uppgifter: Då köps TV4 av Telia – för 10 miljarder

Telia: "Vi är väldigt nöjda"

Priset ligger på 23 miljarder kronor – mer än dubbelt så mycket som summan Telia väntas betala för Bonnier Broadcasting.  

Johan Dennelind, vd för Telia. Foto: TT NYHETSBYRÅN

– Vi är väldigt nöjda med att kunna presentera överenskommelsen att förvärva TDC:s verksamhet i Norge. Vi skapar en ledande konvergent operatör för både konsumenter och företag i Norge som på allvar kan konkurrera på marknaden med ett flertal attraktiva och nya produkter och tjänster", säger Johan Dennelind, vd och koncernchef för Telia Company i ett pressmeddelande. 

LÄS MER: Telia kan tvingas betala en miljard om affären spricker

Prislappen för TV4: 10 miljarder kronor

Samtidigt väntas Telia presentera en uppgörelse om Bonnier Broadcasting de närmaste dagarna. Under gårdagen rapporterade Dagens industri att förhandlingarna snart är klara och att det finns en prislapp: 10 miljarder kronor. 

Köpet kommer enligt tidningen att presenteras i samband med Telias halvårsrapport under fredagen. Den ligger också i linje med Telias tidigare strategi. 

Staten äger 37 procent av aktierna i Telia och regeringsföreträdare, däribland näringsminister Mikael Damberg, uppges nu vara högst kritiska mot affären, som kommer att granskas av konkurrensmyndigheter. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!