Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Telias Iphone-miss: "Jag blev chockad"

Foto: Privat
Foto: Marcio Jose Sanchez / AP TT NYHETSBYRÅN

Telia har gjort en riktig Iphone-miss – och bjudit köpare av den nya telefonen på tusentals kronor i rabatt.

Orsaken: Teknikfel.

– Jag blev chockad när jag såg prisskillnaderna, säger Louise Walter – som lyckades köpa en Iphone på "rean".

På onsdagskvällen presenterade Apple sin nya telefon Iphone 7. Och klockan 09.01 på fredagen öppnade flera återförsäljare för beställning av den nya mobilen.

Bland annat Telia.

Men där blev det en miss. När beställningen öppnade kunder lyckades köpa Iphone 7 och Iphone 7 Plus till ett betydligt billigare pris.

– Vi hade ett tekniskt fel på Telia.se en kort stund, under en timme, då vissa kunder fick ett pris utan moms, säger Inger Gunterberg på Telias pressenhet.

Egentligen skulle telefonerna ha varit 25 procent dyrare.

I ett mejl och i sms till sina kunder skriver Telia:

"I dag blev det fel med tekniken och vissa som beställde Iphone 7 eller Iphone 7 Plus fick ett lägre pris utan moms. Misstaget är vårt och de som fick det lägre priset kommer inte behöva betala något mer. Priset som står i bekräftelsen är det som gäller. Vi önskar dig en spännande väntan på din nya Iphone!"

Hur många kunder det rör sig om har Inger Gunterberg inga uppgifter om.

– Men priset kommer att stå fast för de som har beställt. Vi beklagar det inträffade, det blev så här i samband med att vi startade beställningsflödet på morgonen, säger hon.

En av de som lyckades köpa en billigare telefon är Louise Walter, 19 år, i Halmstad. Hon köpte en Iphone 7, 128 GB, utan abonnemang på Telia för 6 872 kronor. Den ska egentligen kosta 8 590 kronor.

En "rabatt" på drygt 1 700 kronor.

– Att det blev billigare är en jättestor miss av Telia, men jag kan tänka mig att många är glada, säger Louise Walter.

Själv kom hon på att hon köpt fel telefon – och kommer att sälja sin. Men hon berättar om en lycklig kompis som kom billigt undan.

– Hon köpte en Iphone 7 med ett 24-månadersabonnemang hos Telia. Hon sa att hon kommer undan med 450 kronor i månaden i stället för 850. Tänk det i 24 månader, det är rätt galet, säger Louise Walter.

Iphone 7, 32 GB, såldes för 5 990 kronor – trots att den egentligen skulle kosta 7 490 kronor. En skillnad på 1 500 kronor.