Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Teliakunder kan förlora flera tv-kanaler

Avtalsförhandlingarna mellan Telia och medieföretaget Nent kan slå mot kunderna. 

Om de inte har kommit överens innan 1 juli kommer Teliakunder att bli av med kanalerna TV3, TV6, TV8, TV10 och NFL Networks och eSportsTV, rapporterar SVT Nyheter.

Just nu pågår förhandlingar mellan Telia och dess tv-leverantör Nordic Entertainment group, Nent. Parterna är enligt Telia inte överens om delar av innehållet i avtalet mellan dem.

”Om vi inte kommer överens finns det risk att vi inte längre får sända kanalerna TV3, TV6, TV8, TV10 och NFL Networks och eSportsTV från och med den 1 juli”, skriver Telia på sin hemsida.

Enligt Telia finns det en risk att parterna inte kommer överens. ”Men målsättningen är såklart att vi ska komma överens”, skriver Telia på sin hemsida.

Där beskriver Telia också vad som gäller för kunder med olika typer av tv-paket om Telia och Nent inte skulle ha kommit överens.

Tvist med Discovery

År 2017 låg Telia i en uppmärksammad tvist med Discovery, och Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11 och Eurosport tillsammans med en rad andra kanaler riskerade att försvinna från cirka 750 000 Teliakunder.

Men det slutade med att parterna kom överens och alla kunder kunde se den viktiga vm-kvalmatchen i fotboll mellan Sverige och Frankrike.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!