Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Teknikmagasinets kris – ansöker om rekonstruktion

Klassiska Teknikmagasinet är i ekonomisk kris och har ansökt om rekonstruktion. 

Den ökande konkurrensen från e-handeln tros vara en av orsakerna bakom butikskedjans svårigheter. 

– Vi har ett hälsosamt butiksbestånd med små effektiva butiker på bra lägen, säger kedjans vd Catherine Sahlgren, som förnekar att butiker kommer läggas ner.

För två år sedan så köptes den klassiska butikskedjan Teknikmagasinet av riskkapitalbolaget Segulah för närmare 600 miljoner kronor.  

Och i måndags lämnade Teknikmagasinet in en ansökan om företagsrekonstruktion till Solna tingsrätt, berättar Computer Sweden

– Det är relativt betydande skulder. Vi håll er på att arbeta med det nu. Vi räknar med att kunna komma med mer detaljer på måndag, både vad gäller skulder och orsaker, säger rekonstruktören, advokat Kent Hägglund till sajten. 

Vd: "Vi kommer öppna en ny butik"

Teknikmagasinets vd, Catherine Sahlgren, nekar till att det är aktuellt att stänga ner butiker. 

– Det är tvärtom. Vi kommer att öppna en ny butik när Citybanan vid Stockholms centralstation invigs, säger Catherine Sahlgren till Expressens Dina Pengar.    

Däremot så menar Kent Hägglund att det kan bli tal om att stänga butiker. 

– Det kan bli aktuellt, men inte i någon större omfattning. Det är enstaka butiker i sådana fall. Det har varit en vikande försäljning i butiksnätet i hela retailbranschen, säger Kent Hägglund till Computer Sweden. 

Teknikmagasinet har 88 butiker – ser över beståndet

Teknikmagasinet har 88 butiker i Sverige. 

Sundsvalls tidning skriver i dag om att två butiker hotas på orten.

– Det stämmer inte alls. Däremot ser vi hela tiden över vårt butiksbestånd. Vi öppnar och stänger, säger Catherine Sahlgren.

Tisdagens rekonstruktion påverkar inte befintliga butiker.

– Däremot tror vi mycket på e-handeln där vi växt kraftigt där och kommer att fortsätta satsa, säger Catherine Sahlgren.

Hon menar också att e-handeln inte drabbat Teknikmagasinet i samma utsträckning som på andra håll i detaljhandeln.

– Vi har ett hälsosamt butiksbestånd med små effektiva butiker på bra lägen. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!