Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Teknikmagasinet räddas av stenrike affärsmannen

Vd Catherine Sahlgren är positiv inför Teknikmagasinets framtid.
Foto: Teknikmagasinet

Butikskedjan Teknikmagasinet har klarat av rekonstruktionen, har en ny ägare och menar att de nu är starkare än någonsin. 

– Under rekonstruktionen har vi sett över alla våra kostnader och vässat vår affärsstrategi, säger Catherine Sahlgren, vd för Teknikmagasinet. 

Den 14 juni förra året berättade Dina Pengar att den krisdrabbade butikskedjan Teknikmagasinet ansökt om företagsrekonstruktion till Solna tingsrätt. 

LÄS MER: Teknikmagasinets kris – ansöker om rekonstruktion

"Finansiellt starkare än på många år"

Rekonstruktionen är nu klar och ackordet vann laga kraft under tisdagen och enligt vd, Catherine Sahlgren, kan Teknikmagasinets trogna kunder andas ut. 

– Vi står nu finansiellt starkare än på många år. Under rekonstruktionen har vi sett över alla våra kostnader och vässat vår affärsstrategi, dessutom har vi en unik position på marknaden. Vi är övertygade att vi kommer stå starka i det nya detaljhandelslandskap som är på framväxt, säger hon i ett uttalande. 

Bolaget har tidigare ägts av riskkapitalbolaget Segulah som köpte det för närmare 600 miljoner kronor för två år sedan. 

LÄS MER: Hobbex tvingas stänga alla sina fysiska butiker

Ägaren Peter Gyllenhammars finansierar satsningar

Den nya ägaren, finansmannen Peter Gyllenhammar, ska ha gett Teknikmagasinet de finansiella muskler som krävs för de framtida satsningarna. 

– Vi har en lång horisont på vårt ägande, vi finansierar med egna medel och har ingen definierad exitstrategi. Vi ser nya affärsmöjligheter för utveckling inom detaljhandeln i och med förvärvet av Teknikmagasinet, säger Peter Gyllenhammar i ett uttalande. 

Den exploderande e-handeln, med billiga elektronikprodukter från framför allt Kina, har lyfts fram som det största hotet mot kedjans existens. 

LÄS MER: Nu ökar Klarna trycket – tusen personer anställs

Teknikmagasinet ser tecken på ökad lönsamhet

Enligt Teknikmagasinet har de under den årslånga rekonstruktionsperioden bantat kostnader i butik och overhead och samtidigt satsat på att utveckla e-handeln och öka onlinemarknadsföringen. 

– Vi ser tydliga tecken på en tilltagande lönsamhet. Vi siktar på att göra en stark turn around, och fortsatt expansion. Vi har små yteffektiva butiker i A-lägen och fantastisk personal, vilket kommer vara konkurrenskraftigt i en ökande e-handelsomställning. Vi tror detaljhandelns död är överskattad. Men det krävs förändring och utveckling, säger Catherine Sahlgren. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!