Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Teknikmagasinet köps upp – för 41 miljoner

Teknikmagasinet köps upp.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Konkursdrabbade Teknikmagasinet köps upp.

Företaget Ambia Trading Group köper bolaget för 41 miljoner kronor, skriver man i ett pressmeddelande.

Företaget Ambia Trading Group meddelade redan 17 januari att man ville köpa Teknikmagasinet. Nu är köpet genomfört för totalt 41 miljoner kronor, skriver man i ett pressmeddelande.

Ambia köper Teknikmagasinets lager och inventarier, aktier och rätten om att förhandla hyra av de 50 butikerna som finns i Sverige. Även aktierna i det norska dotterbolaget, med sina 35 butiker, ingår i köpet. 

– Vi har sedan tidigare intresserat oss för att komma närmare slutkund med det produktutbud vi har tillgång till via våra andra koncernbolag, och där passar den här kombinationen mycket väl in, säger Ambias vd Marcus Andersson, enligt SvD.

Tampats länge med skulder

Den 15 januari kom domen för Teknikmagasinet, som länge tampats med skulder. I ett pressmeddelande skrev man då att man till slut varit tvungen att ansöka om konkurs: 

”Butikshandeln har dock drabbats av en fortsatt sjunkande omsättning och stigande hyror - samtidigt som en försvagad svensk krona har fördyrat varuinköpen från utlandet - så trots utomordentliga insatser från en ny bolagsledning så har det inte varit möjligt att nå lönsamhet”. 

Konkurrensen från näthandeln har slagit hårt mot företaget. Redan 2017 ansökte bolaget om en första rekonstruktion. Företaget klarade av denna efter ett års lång process, men i juni 2019 var det åter dags för en ny. 

Företaget värvade en ny vd, Ulrika Göransson som tidigare suttit i koncernledningen hos Clas Ohlson, för att få företaget på rätt kurs igen. 

– Jag har en väldigt bra bild av de utmaningar och möjligheter som Teknikmagasinet står inför och kan agera snabbt när jag tar över som vd, sa hon då i slutet av juni.

Men ett halvår senare tog det alltså stopp och företaget ansökte om konkurs. Det är ännu oklart vad som kommer att hända med verksamheten nu. 

Teknikmagasinet har omkring 300 anställda. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!