Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Techmiljardärens liv med supermodellen

Snaps vd Evan Spiegel och Miranda Kerr deltog i en middag i Vita huset 2016. Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN
Miranda Kerr och Evan Spiegel har gjort sig kända för att leva ett mycket privat liv i lyxvillan i Los Angeles. Foto: JUAN RICO/FAME / STELLA PICTURES
Evan Spiegel blev miljardär på framgångarna för appen Snapchat och kasserade in stora summor pengar i samband med börsintroduktionen. Foto: JAE C. HONG / AP TT NYHETSBYRÅN

WASHINGTON DC. Evan Spiegel och Miranda Kerr är ett av techvärldens mäktigaste par. 

Snapchatgrundaren och toppmodellen är goda för miljarder – men lever ett tillbakadraget familjeliv. 

– Min man är en väldigt privat person, säger Miranda Kerr i en intervju.

När techmiljardären Evan Spiegel, 28, och supermodellen Miranda Kerr, 35, träffade varandra för första gången 2014 hade båda framgångsrika karriärer. 

Han var grundare av appen Snapchat och hon en av världens mest kända toppmodeller. 

I dag beskrivs paret ofta som ett av techvärldens mest inflytelserika par.

Några år innan de träffades hade Evan Spiegel lärt känna Reggie Brown och Bobby Murphy när han studerade produktdesign på Stanford University. Han har senare berättat om hur appen som skulle förändra deras liv kom till. 

– Vi var inte coola, så vi försökte bygga saker som var coola, har han sagt till Forbes.

Blev yngsta miljardären

Studiekamraterna skapade tillsammans Picaboo, som gjorde det möjligt att skicka bilder som senare försvann. När intresset för appen växte hoppade Spiegel av studierna för att i stället koncentrera sig på att göra appen till den succé som senare skulle bli känd som Snapchat. 

Den skulle också göra honom till en känd affärsman – och en av de yngsta miljardärerna i världen. 

När bolaget bakom, Snap Inc, börsintroducerades 2017 kunde Spiegel kassera in motsvarande omkring en halv miljard kronor. Det gjorde att han då rankades som USA:s bäst betalda vd, enligt Business Insider. 

I dag uppges han vara god för motsvarande omkring 30 miljarder kronor, trots att Snap Inc har kämpat i uppförsbacke under stora delar av tiden efter introduktionen. 

Spiegels resa har inneburit att han i dag är en förmögen affärsman, men han har själv sagt att han inte är intresserad av pengar. 

– Livet handlar verkligen om att påverka världen, sa Evan Spiegel i en intervju föra året. Foto: JAE C. HONG / AP TT / NTB SCANPIX

– Livet handlar inte om att bli rik. Det handlar inte om att vinna utmärkelser. Det handlar inte om att vinna tävlingar eller sådant. Livet handlar verkligen om att påverka världen, förändra det sätt människor upplever världen på, sa han i en intervju vid konferensen Code 2018. 

Flyger helikopter

Förutom sitt intresse för exklusiva bilar har Spiegel certifikat för att flyga helikopter och han har också uppmärksammats för sitt stora intresse för mode och blomsterarrangemang. 

I slutet av 2013 kopplades Spiegel ihop med artisten Taylor Swift efter att de båda träffades på en nyårsfest.

I stället skulle han senare hitta kärleken i supermodellen.

Miranda Kerr, 35, har tidigare varit gift med skådespelaren Orlando Bloom. Foto: AFLO / SPLASH NEWS / AFLO / SPLASH NEWS SPLASH NEWS

Miranda Kerr blev 2007 den första från Australien som fick uppdraget att vara modell för Victoria’s Secret och nämndes ofta på listor över världens mest välbetalda modeller. 

Hon var tidigare gift med skådespelaren Orlando Bloom och har byggt upp ett eget hudvårdsmärke, Kora Organics. 

Enligt Business Insider uppges Kerr ha en förmögenhet på motsvarande omkring en halv miljard kronor. 

Dyrbar förlovningsring

I en intervju med The Times har hon berättat om när hon träffade sin blivande make första gången och inte hade en aning om vem han var.

– Jag tänkte att han var gullig, men att han var alldeles för ung för att kunna ta det seriöst. 

Året därpå meddelade paret på Instagram att de hade förlovat sig och visade upp en diamantring värd upp till omkring en miljon kronor. 

Paret bjöd bara in 45 gäster till ett hemligt bröllop i maj 2017. Bland gästerna fanns flera supermodeller som hämtades upp i limousiner med tonade rutor och kördes till parets hem där vigseln ägde rum. 

Giftemålet ägde rum i det lyxiga hemmet, en jättevilla med pool och gästhus för drygt 105 miljoner svenska kronor. Foto: MÄKLARE
Poolen hemma hos Snapchs vd Evan Spiegel och toppmodellen Mirandra Kerr. Foto: JIM BARTSCH / MÄKLARE
Makarna Evan Spiegel och Miranda Kerrs hem utanför Los Angeles. Foto: MÄKLARE

Hemmet är ett 665 kvadratmeter stort lyxhus i Brentwood i Los Angeles med eget gym, pool och gästbostad. Fastigheten ägdes under 30 år av Hollywoodstjärnan Harrison Ford. 

Paret har gjort sig känt för att leva ett mycket privat liv och Miranda Kerr har avslöjat att de sällan lämnar hemmet. Om maken säger hon:

– Han är som om han vore 50. Han är inte ute och festar. Han åker till jobbet i Venice Beach, sedan kommer han hem. Vi går inte ut, utan stannar hellre hemma och äter middag och går och lägger oss tidigt, säger hon i en intervju med The Edit.

Köket hemma hos superparet. Foto: MÄKLARE
Det inbjudande varagsrummet. Foto: MÄKLARE

”Min man är väldigt privat”

Paret har snart två barn tillsammans efter att de i mars meddelade att deras första gemensamma son Hart skulle få ett syskon. 

När Miranda Kerr fick frågan av talkshowvärden Jimmy Kimmel om maken skulle använda Snapchat under födseln av deras första son Hart svarade hon:

– Min man är en väldigt privat person. 

Kerr har också sagt om mammarollen:

– Jag älskar verkligen att vara mamma. Av allt jag har gjort är det absolut min favorit och jag får tårar i ögonen bara av att tänka på det. 

Även Spiegel har berättat om sina känslor över att bli pappa:

– Det är omöjligt att beskriva. Det är något som förändrar livet, har han sagt till E! News. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!