Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Xbox varnar: Blås inte rök i den nya konsolen

Ny Xbox-konsoll nu ute.
Xbox Series X och den mindre Series S som släpptes i veckan.Foto: Microsoft

I tisdags lanserade Xbox den nya konsolen ”Series X”. 

Under onsdagen tvingades företaget gå ut med en uppmaning till alla nya konsolägare.

”Vi trodde inte att vi behövde säga det här, men blås inte vape-rök i din Xbox Series X, tack.”, skriver Xbox på Twitter.

Anledningen är att det snabbt efter lanseringen av Microsofts spelkonsol uppstod ett fenomen på sociala medier där användare blåste e-cigarettsrök ner i konsolen, så kallad ”vape-rök”. 

Det hela började som en myt om att det kom rök ur konsolen, men ganska snabbt uppdagades det att det var spelarna själva som stått för röken.

Nya Xbox Series X – varningen för rök

Många ska ha hört av sig till företaget för att få klarhet i vad röken berodde på. Detta fick Xbox att under onsdagen gå ut med en uppmaning, och samtidigt slå hål på myten:

”Vi trodde inte att vi behövde säga det här, men blås inte vape-rök i din Xbox Series X, tack.”, skriver Xbox på Twitter. 

Vad röken eventuellt skulle kunna orsaka för slags skada på konsolen skriver de inte. 

Kostar drygt 5 500 kronor

Lanseringsspelen för den nya konsolen är inte överdrivet exklusiva eller många. Däremot så kommer alla spel som varit tillgängliga för Xbox, Xbox 360 och Xbox One också att vara det på Xbox Series X. 

Series X beskrivs av företaget som den kraftigaste konsolen man någonsin byggt och kostar drygt 5 500 kronor att köpa.

https://twitter.com/Xbox/status/1326662743827468288https://twitter.com/opygam3r/status/1326463329188147200
Annons: