Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Xbox nya, lilla konsol – så ser den ut och så billig är den

Ny Xbox-konsol släpps i höst.
Xbox nya konsoler – Series X och och den lilla Series S.Foto: Microsoft

Så ser den ut – den minsta Xbox som någonsin lanserats.

Microsoft påstår att den trots sin litenhet innehåller nästa generations spelprestanda.

Här är priser och datum för Xbox Series S – och för storebror Xbox Series X som kommer ut samtidigt.

Nu är det officiellt att det släpps inte bara en, utan två nya Xbox-konsoler i höst. Den tidigare aviserade Xbox Series X får sällskap av Xbox Series S, en mycket mindre och billigare version. Microsoft har gjort ”grillen” svart på den vita spelkonsolen – vilket har fått många att reagera på att den ser ut som en radio.

När släpps Xbox Series X och Series S?

De nya versionerna av Microsofts spelkonsol Xbox, med namnen Series X och Series S, ska lanseras på världsmarknaden den 10 november. I USA kan förbeställningar göras från den 22 september.

Vad kommer Xbox Series X och Series S att kosta?

Priset blir 499 dollar för Series X och 299 dollar för Series S, vilket i svenska kronor innebär runt 5 000 respektive 2 650 kronor. 

Xbox Access introduceras i Sverige

Dessutom kommer prenumerationstjänsten Xbox Access introduceras i Sverige. Då får du spelkonsolen och ett medlemskap i Game Pass Ultimate.

I USA ligger priset på prenumerationstjänsten på 25 dollar i månaden för en Series S och 35 dollar i månaden för en Series X, och bindningstiden är på två år.

Max 90 minuter per vardag, förbud mellan 22.00 till 08.00
Annons: