Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wayne Gretzky går in i svenskt mobilspelbolag

Foto: World Star Game / Hockeyikonen Wayne Gretzky blir, via bolaget WDG

Hockeyikonen Wayne Gretzky blir, via bolaget WDG Enterprises, delägare i Gold Town Games.

Avtalet gör honom till ambassadör och frontperson för mobilspelet World Hockey Manager (WHM).

Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen för Gold Town Games har beslutat genomföra en kvittningsemission till Wayne Gretzky, genom bolaget WDG Enterprise. Bolaget har en skuld till fordringsägaren uppgående till sammanlagt 889 000 miljoner kronor, vilken enligt avtal ska regleras genom att denna skuld kvittas mot nyteckning av 700 000 aktier i bolaget, riktade till fordringsägaren.

– Vi gillar spelet och tror att det har stor potential att sprida glädje bland hockeyfans. Jag ser fram emot att bli ambassadör för World Hockey Manager och genom spelet fortsätta sprida kunskap och intresse om hockey, kommenterar Wayne Gretzky om sin roll och sitt delägarskap.

”Kunde inte drömma om detta”

Som ambassadör kommer Wayne Gretzky spela en central del i både produkt och marknadsföring.

Bolaget kommer utöver kvittningsemissionen att betala en årlig licensavgift för globala rättigheter till Wayne Gretzkys varumärke. Utöver det tillkommer kostnader för att producera kampanjer och material till marknadsföring.

– Samarbetet ökar markant våra chanser att nå djupare in på den nordamerikanska marknaden och ökar möjligheten till fler intressanta partnerskap, vilket är viktigt för vår fortsatta affärsutveckling, kommenterar Gold Town Games vd Pär Hultgren.

– När vi inledde samtal om ett ambassadörskap kunde vi inte drömma om att det skulle leda till ett samarbete av den här magnituden. Wayne Gretzkys önskan om att bli delägare i Gold Town Games är fantastisk positivt och visar att Wayne är långsiktig i sitt engagemang. Samarbetet ökar markant våra chanser att nå djupare in på den nordamerikanska marknaden och ökar möjligheten till fler intressanta partnerskap, vilket är viktigt för vår fortsatta affärsutveckling, säger Pär Hultgren.

Gold Star Games

Gold Town Games är ett spelutvecklingsbolag med säte i Skellefteå. Bolaget, som leds av VD Pär Hultgren, består av 20 personer med erfarenhet av free-to-play, som är den dominerande affärsmodellen i mobilspelsbranschen. Bolaget fokuserar på sportmanagerspel för de två största mobila plattformarna iOS (Apple) och Android (Google). Bolaget lanserar under 2019 sitt andra spel, World Football Manager. Målsättningen är att fortsätta utveckla det populära hockeymanagerspelet World Hockey Manager och använda den egenutvecklade teknik- och designplattformen till fler managerspel inom lag- och arenasporter.

Annons: