Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wallströms oväntade möte med John Kerry

Så var den stjärnspäckade konferensen Brilliant Minds.
Margot Wallström blev bjuden på lunch med Whitaker. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Elitkonferensen Brilliant minds är över och världens kändisar är på väg att lämna Stockholm. 

Men innan de flyger sin kos fick Margot Wallström chans att äta lunch med Forest Whitaker – och träffa USA:s forne utrikesminister John Kerry av en slump. 

– Jag hoppades att i alla fall kunna ringa honom, säger Margot Wallström i en kommentar.

Lördagen var den tredje och sista dagen för elitkonferensen Brilliant minds där toppnamn från hela världen samlats för att ta del av varandras kunskaper. 

Mitt i dagens hektiska schema med talare som miljardären Barry Diller och skådespelerskan Gwyneth Paltrow tog sig Forest Whitaker sig tid för en lunch med Margot Wallström (S).

– Det var första gången jag träffade honom. En tillfällighet genom gemensam bekant. Vi åt en salladslunch på Grand Hôtel där han bodde, säger utrikesministern. 

Under lunchen pratade de mycket om Forest Whitakers egna välgörenhetsprojekt där han arbetar för att minska fördomar och diskriminering. 

– Jag tyckte jättemycket om honom. Han berättade om sina projekt som han driver i USA och Afrika.

Margot Wallström stötte på en gammal vän under lördagen. Foto: Privat

Såg Kerry utanför fönstret

Men den amerikanska hollywoodskådespelaren var inte det enda kända ansiktet som Wallström skulle komma att möta under lunchen. Utanför fönstret fick hon se USA:s förre utrikesminister passera, av en slump.

Under Kerrys tid som utrikesminister i USA hade han ofta kontakt med Wallström, som menar att de båda blivit ”verkliga vänner”. 

– Jag hörde från goda vänner att John Kerry skulle vara i Stockholm samtidigt som vi hade sydkoreanskt statsbesök – men jag hoppades att kunna i alla fall ringa honom, säger Margot Wallström i en kommentar.

Kom in för en kram 

Glad att få återse en gammal vän tackade Wallström ja när Forest Whitaker erbjöd sig att ringa den forne toppolitikern. 

– Först vinkade vi till varann sen kom han in för en kort pratstund och en kram. Han var en utmärkt utrikesminister. 

https://www.instagram.com/p/Byu4ZdxiqjC/

På Instagram har Wallström publicerat en bild från mötet. 

”Kul att träffa Forest Whitaker och John Kerry i Stockholm idag. Två fina personer med ett starkt engagemang för fred!”, skriver hon i inlägget. 

Åt lunch med Forest Whitaker – då gick John Kerry förbi
Annons: