Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världsmästaren i Fortnite kammar hem 28 miljoner

Fjolårets stormatch mellan Philadelphia Fusion och the London Spitfire vid the Overwatch League Grand Finals på Barclays Center i Brooklyn.Foto: MARY ALTAFFER / AP TT NYHETSBYRÅN
Fortnite.

Onlinespelet Fortnite spelas av miljoner svenskar, främst ungdomar, sedan släpptes 2017.

Nu avgörs världsmästerskapet.

Prissumman: 28 miljoner konor.

Vinnare av Tour de France eller Wimbledon belönas med en hel del pengar. Men de kan inte mäta sig med den kommande världsmästaren i spelet Fortnite, som får tre miljoner dollar – motsvarande cirka 28 miljoner kronor.

Finalen i den första officiella Fortnite World Cup inleds om fyra dagar i New York, skriver norska Dagens Næringsliv.

Kvalifikationsspel har pågått sedan i april och redan nu har prispengar på 10 miljoner dollar delats ut. Totalt har turneringen en prispott på 40 miljoner dollar eller cirka 375 miljoner kronor.

Högre prissumma än Wimbledon

Med sina 3 miljoner dollar till vinnaren slår Fortnite-VM med knapp marginal tennisklassikern Wimbledon, där segraren får 2,98 miljoner dollar. Vinnaren av bilsporttävlingen Indy 500 får som jämförelse 2,53 miljoner dollar och segraren i Masters i golf hämtar hem 1,98 miljoner dollar, medan ettan i cykelloppet Tour de France belönas med i sammanhanget blygsamma 580.000 dollar.

Onlinespelet Fortnite är utvecklat av Epic Games och släpptes 2017.

Annons: