Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Twitter faller inför öppningen av börsen

Trumps Twitter-sida i dag.
Foto: AMER GHAZZAL/SHUTTERSTOCK / AMER GHAZZAL/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Onsdagens tal i Washington där presidenten bland annat uppmanade sina anhängare att ta strid.
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

I helgen kastades Donald Trump ut från Twitter.

Nu rasar i mikrobloggen i förhandeln på New York-börsen.

I dag måndag är första handelsdag efter beskedet att dess mest kända användare i form – president Donald Trump – inte längre har tillträde till sociala medier-plattformen.

Det var under helgen som Twitter valde att permanent blockera Donald Trump, som den 20 januari är att betrakta som USA:s före detta president då Joe Biden tillträder. Även Facebook har gett beskedet att Donald Trump är avstängd.

Beslutet meddelades på lördagskvällen, och motiverades av att Trumpanhängare stormat kongressbyggnaden i förra veckan, något som många ansett vara en attack som delvis initierades av presidentens uttalanden vid det massmöte utanför Vita huset som föregick stormningen.

Donald Trump har sedan dess tappat accessen till sitt favoritkommunikationsmedel.

Ett visst utflöde har noterats från Twitter sedan avstängningen offentliggjordes, bland annat till den betydligt mindre Twitter-konkurrenten Parler. På söndagen sparkade dock Apple, Google och Amazon ut Parler från respektive operativsystem. Anledningen var att Parler inte modererat och tagit bort innehåll och meddelandetrådar där nya våldsamma attacker mot den amerikanska demokratins institutioner planerats på plattformen.

8 procent ned

Twitters aktie sjönk med över 8 procent när förhandeln öppnade i New York på måndagen. Facebook, som också äger Instagram som också blockerat Donald Trump, sjönk med omkring 2 procent.

Snapchat, som var tidigt ute med att blockera Donald Trump, handlades ned med omkring 1 procent.

TV: Donald Trumps tweet vi minns

Annons: