Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Twitter dubblar antalet tecken

Twitters mål är att få fler användare – genom att låta användarna dubblera antalet tecken.
Foto: RICHARD DREW / AP TT NYHETSBYRÅN

Nu meddelar Twitter att man kommer låta slumpvis utvalda användare twittra med 280 tecken i stället för 140. 

Målet är att få fler användare. 

Mikrobloggen Twitter har i dag nära 330 miljoner användare. Bland de mest kända användarna är förstås USA:s president Donald Trump. 

Men om han kommer att få möjlighet att skriva dubbelt så långa tweets är oklart. Twitter kommer låta slumpvis utvalda användare använda 280 tecken, i stället för 140, under en testperiod. 


https://twitter.com/Twitter/status/912783930431905797

Enligt Twitter känner många människor helt enkelt inte att dagens 140 tecken räcker till – varför många känner sig tvungna att skriva flera tweets i samma ämne. 

"När människor inte behöver trycka in sina tankar inom 140 tecken och faktiskt har några över så ser vi att fler människor twittrar", skriver företaget i ett blogginlägg som TT återger. 


LÄS MER: Uppgifter: Twitter kommer att tillåta upp till 10 000 tecken


Tror man kan få fler användare  

Twitter tror sig helt enkelt kunna få fler användare genom att tillåta fler tecken i en tweet – och med fler användare kan företagets omsättning öka. 

Redan förra året utökade Twitter faktiskt antalet tillåtna tecken i en tweet. Detta genom att inte räkna med till exempel bilder, skriver TT.  

Annons: