Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre nya Apple-telefoner designas som Iphone X

Foto: RICHARD DREW / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ERDEM SAHIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Iphone XR, Iphone XS och Iphone XS Max.  

Det ser ut att bli namnen på de tre nya Iphone-modeller som väntas presenteras i september. 

Det skriver Bloomberg News, som hänvisar till källor med insyn i arbetet.

Rent designmässigt kommer Apple att fortsätta på den inslagna vägen med Iphone X.

De nya telefonerna från Apple väntas se dagens ljus i september.

– Iphone går in i en period med mellan 0 och 5 procents årlig tillväxt, och det de gör i höst kommer att hålla dem kvar på den vägen, säger Gene Munster, analytiker vid Loup Ventures, till Bloomberg News.

 

 

Apples största Iphonemodell – IPhone XS Max

En av produktnyheterna, som ligger i det övre prissegmentet, väntas ha en display på cirka 6,5 tum vilket skulle göra den till den hittills klart största Iphonemodellen. Enligt Bloomberg News går den under namnet IPhone XS Max.

Modellen väntas ha en baksida av glas, kanter av stål och dubbla kameror på baksidan. På mjukvarusidan ska den kunna visa innehåll i appar som Mail och Kalender sida-vid-sida. Dess skärm ska vidare vara av så kallad oled-typ (organic light-emitting diode).

 

 

IPhone XS – en uppdaterad version av Iphone X

Apple väntas vidare uppdatera den nuvarande modellen Iphone X med en oled-skärm på 5,8 tum. Förändringarna i de nya oled-modellerna, som uppges heta iPhone XS, ska främst gälla telefonernas processorhastighet och kameror.

Apples nya budgetalternativ – IPhone XR 

Den som möjligen kan bli den viktigaste av de nya modellerna är den nya, billigare telefon som ska ersätta Iphone 8. Telefonen väntas dela design med Iphone X men ha en större skärm på 6,1 tum, tillverkas i flera färger och ha kanter i aluminium i stället för i stål. Den ska även ha en billigare lcd-skärm snarare än oled.

Enligt en person med insyn i arbetet överväger Apple att kalla den IPhone XR, skriver Bloomberg News. Tidigare har namnet  IPhone XC nämnts för den billigare modellen.

 

Annons: