Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Toppchefer lämnar speljätten – efter sextrakasserier

Ubisoft ligger bakom spelsuccéer som Assasin's creed.Foto: Ubisoft Pressbild / Ubisoft Pressbild
Bolaget meddelade under lördagen att man säger upp flera toppchefer efter en skandal med sexuella trakasserier.Foto: Skärmdump / Ubisoft Skärmdump
Bakgrunden är en rad avslöjanden om sexuella trakasserier och en olämplig kultur som pågått under flera år och varit känd för de nu avgående cheferna.Foto: Kamil Zihnioglu / AP

Speljätten Ubisoft skakas av en skandal med sexuella trakasserier. 

”Ubisoft har misslyckats med att leva upp till sitt krav krav om att skapa en trygg och inkluderande arbetsmiljö”, skriver vd:n Yves Guillemot i ett uttalande. 

Det franska spelföretaget Ubisoft, som ligger bakom spelen ”Assasin's creed” och ”Far cry” och har kontor världen över, meddelade i lördags att flera toppchefer får lämna bolaget.  

Ubisofts kreativa chef Serge Hascoët och chefen för Kanadakontoret Yannis Mallat slutar med omedelbar verkan. Även den globala HR-chefen Cécile Cornet lämnar sin nuvarande tjänst till följd av skandalen. 

Bakgrunden är en rad avslöjanden om sexuella trakasserier och en olämplig kultur som pågått under flera år och varit känd för de nu avgående cheferna. Uppgiftslämnare till franska tidningen Libération har vittnat om hur arbetslag med få kvinnor tittat på porrfilm under arbetstid och hur Serge Hascoët själv trakasserat kvinnliga medarbetare respektive hånat anställda som inte supit sig redlösa på firmamiddagar. 

Tidningen rapporterar att de nu läckta klagomålen tidigare varit föremål för bolagets HR-avdelning, men som underlät att agera kraftfullt på uppgifterna. 

Vd:n: ”Oacceptabelt”

Grundaren och vd:n Yves Guillemot skriver i ett uttalande att bolaget misslyckats med sitt arbetsmiljöarbete och nu inlett ett förändringsarbete:

”Ubisoft har misslyckats med att leva upp till sitt krav krav om att skapa en trygg och inkluderande arbetsmiljö för sina anställda. Det är oacceptabelt, då toxiska beteenden står i direkt motsats till värderingar som jag aldrig kan kompromissa om”

Annons: