Test: Här är 2017 års vassaste tv-apparater

Publicerad

Här har ni årets vassaste tv-apparater.

Ljud & Bild, Nordens största hemelektroniktidning, har testat 2017 alla nyheter på teknik- och prylfronten.

I ett samarbete med Dina pengar kommer vi att publicera flera av testerna.

I dag: Årets bästa tv-apparater – tre vinnare i tre kategorier.

Tv:n är hela familjens samlingsplats där man titta på sport, filmer och annan underhållning tillsammans – och i så hög kvalitet som möjligt.

En förstklassig tv måste ha toppenbild och toppenljud och allra helst vara rejält stor.

Mobiler, internet och sociala medier stjäl allt mer av vår tid. Många, särskilt yngre, tittar minst lika mycket på filmer och video via mobilen eller datorskärmen som via tv:n.

Men var skärm har sitt användningsområde, tycker vi.

En tv är det uppenbara valet när du verkligen vill se en bra film, serie eller match i soffan. De bästa tv-apparaterna har otroligt bra bild och är tillräckligt stora för att ge biokänsla i ditt eget hem. 

Senaste numret av Ljud & Bild.

Statistik från elektronikbranschen visar att många är villiga att betala lite extra för en optimal bild.

55 till 65 tum är storleken de flesta väljer när de köper tv – en del köper ännu större.

Priserna på stora tv-skärmar har sjunkit betydligt de senaste åren, från stratosfäriska summor till något som är överkomligt för de allra flesta.

ÅRETS BÄSTA I TOPPKLASSEN: LG OLED55B7V

Betyg: 6 av 6

Pris: 25 000 kronor.

”Vidunderlig bild”

Kommentar: LG:s prisvärda OLED55B7V är ett av de bästa tv-köpen du kan göra just nu. Den är betydligt billigare än de mer exklusiva OLED-serierna från LG, och en stor del av prisskillnaden ligger i byggkvalitet och finish. B7-modellen har alla egenskaper vi förväntar oss av en bra OLED-tv.

Svart blir äkta svart, i motsats till den lite blåaktiga återgivningen man ofta ser på LCD-skärmar. Med tvättäkta svarta som grund blir de andra färgerna livligare och mer kontrastrika. Dessutom är OLED-skärmens bild nästen helt likadan oberoende av från vilken vinkel man tittar på den.

Texter och betyg: AUDUN HAGE, Ljud & Bild

 

Läs hela testet här!

ÅRETS BÄSTA I HIGHENDKLASSEN: SONY KD-65A1

Pris: 47 000 kronor.

Betyg: 5/6

”Bravo Sony”

Kommentar: A1-serien är Sonys första riktiga OLED-storskärm för hemmabruk och en tvättäkta premium-tv med påkostat utförande och ljud. Sony-skärmen är tveklöst snygg att titta på, med en svagt tillbakalutad, staffli-liknande design. Rent utseendemässigt är det här definitivt en av årets läckraste tv-apparater.

Sony-skärmen utmärker sig med ovanligt snygg design, en nydanande högtalarkonstruktion där själva bildpanelen används som högtalarmembran och framför allt den råläckra bildkvalitet vi förknippar med OLED. Kombinationen av utmärkta egenskaper gör detta till en ”vill-ha-tv” av sällsynt slag – och en värdig vinnare av årets highend-pokal! 

Läs hela testet här!

ÅRETS TV-INNOVATION: SAMSUNG THE FRAME

Pris: Från 28 000 kronor.

Betyg: 5/6

”Tv-konst på väggen”

Kommentar: Samsungs nya design-tv visar att det går att tänka nytt på tv-fronten 2017 också. The Frame är gjord för att imitera en tavla på väggen, komplett med ram och allt. Resultatet är en av de mest lättmöblerade tv-apparaterna vi har skådat!

Samsung har varit extra noggranna med detaljer, här finns ingen klumpig strömförsörjning eller anslutningar som sticker ut. Skärmen har ett specialgjort väggfäste så att den kan hängas tätt intill väggen och anslutningarna är dolda i en extern box.  Med Samsungs ”Art Mode”-galleriläge ovanpå allt får du en tv som ser bra ut, både när den är påslagen och när den är avstängd. Läckert och nydanande!

Läs hela testet här!

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen